Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Κωστόβολος από τη ΔΕΗ

H Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η οποία έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου 2024, αποφάσισε ομόφωνα (Απόφαση 843/2024) την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, η οποία αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» (ΔΕΗ) επί της εταιρείας «DIXONS SOUTH – EAST EUROPE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η ΔΕΗ δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, εξόρυξη, παραγωγή, προμήθεια και πώληση ενεργειακών πρώτων υλών, στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων ηλεκτροκίνησης. Η Dixons South – East Europe δραστηριοποιείται, μέσω της αλυσίδας καταστημάτων «ΚΩΤΣOΒΟΛΟΣ», στο εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται οριζόντια ή κάθετα αντιανταγωνιστικά αποτελέσματα. Επίσης η Ε.Α. έκρινε ότι δεν δημιουργούνται αντιανταγωνιστικές συσπειρωτικές επιπτώσεις μέσω εφαρμογής, από τη νέα οντότητα, πρακτικών ομαδικών/συνδεδεμένων πωλήσεων στις ετερογενείς δραστηριότητες της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής χαμηλής τάσης και της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών.

Ως εκ τούτου, παρότι η υπό κρίση συγκέντρωση εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Related posts

Epsilon Net: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του κλάδου Retail & Fuel της SingularLogic

admin

Trade Estates: Αύξηση 57% στα καθαρά κέρδη το 2023

admin

Παγκρήτια Τράπεζα: Θα συνεργαστούμε με την ΤτΕ στην υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου

admin

Online εξυπηρέτηση για ομαδικά προγράμματα ασφάλισης υγείας από τη Eurolife

admin

Η εταιρεία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ» ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου «3–5 Πηγάδια» για 23 χρόνια

admin

SafeSize: H start up της χρονιάς έκανε «άνοιγμα» σε 7 χώρες σε ένα τρίμηνο!

admin

Ομιλος Viohalco: Η «καυτή» θυγατρική και οι αβεβαιότητες του χειμώνα

admin

Στρατηγική συνεργασία Warner/Chappell Music & Musou Music Group

admin

Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece o Νίκος Διαμαντόπουλος

admin