Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Nike: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα γ΄ τριμήνου χρήσης

Η Nike ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για τα έσοδα γ΄ τριμήνου χρήσης της την Πέμπτη, χάρη στα νεότερα στυλ sneaker της που κυκλοφόρησαν για να προσελκύσουν πελάτες εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από επωνυμίες όπως το On και το Hoka της Decker.

Η μετοχή της μεγαλύτερης κατασκευάστριας αθλητικών ειδών στον κόσμο, η οποία είχε υποχωρήσει 7,2% το 2023, κέρδιζε σχεδόν 1% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Η εταιρεία ανέφερε άλμα 3% στη μεγαλύτερη αγορά της, τη Βόρεια Αμερική, όπου προχώρησε σε μεγάλες προσφορές στα παπούτσια Jordan για να προσελκύσει πελάτες.

Η επιχείρηση χονδρικής της Nike, η οποία υποφέρει τα τελευταία τρίμηνα μετά την περικοπή των παραγγελιών από τους λιανοπωλητές, ανέκαμψε και σημείωσε άνοδο 3% το γ’ τρίμηνο χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα 1,17 δισ. δολάρια, ή 77 σεντς ανά μετοχή, από 1,24 δισ. δολάρια ή 79 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα. Η Nike ανέφερε ότι τα λειτουργικά γενικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 6% στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω των τελών αναδιάρθρωσης.

Η Nike ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα περικόψει περίπου το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της ή περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας, καθώς ο κολοσσός αθλητικών ειδών θέλει να μειώσει τα έξοδα εν μέσω της αδύναμης ζήτησης για αθλητικά παπούτσια.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία παρουσίασε ένα σχέδιο εξοικονόμησης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σκοπεύει να εφαρμόσει τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο περιελάμβανε τη μείωση της προσφοράς προϊόντων με χαμηλή απόδοση και τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας της.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν στα 12,43 δισεκατομμύρια δολάρια για το γ’ τρίμηνο χρήσης από 12,39 δισεκατομμύρια δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν 12,28 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Related posts

Η Tesla “κατεβάζει” την αυτονομία των οχημάτων της λόγω του αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου των ΗΠΑ

admin

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, αν και το μεγαλύτερο μέρος της σύσφιξης έχει ολοκληρωθεί

admin

Αποπληθωρισμός στην Κίνα: Γιατί μειώνονται οι τιμές και τι μπορεί να κάνει το Πεκίνο

admin

Μολδαβία: Δύο νεκροί από πυρά ενόπλου μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου – Συνελήφθη ο δράστης

admin

Από τη Μογγγολία, ο πάπας Φραγκίσκος λέει στους Κινέζους καθολικούς να είναι “καλοί πολίτες”

admin

Νέο ρεκόρ 11,5 εκατ. επιβατών στα κυπριακά αεροδρόμια το 2023

admin

Σεισμός στο Μαρόκο: Οι διασώστες προσεγγίζουν περισσότερες πόλεις – Οι νεκροί πλησιάζουν τους 3.000

admin

Η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα υποστηρίζει τη μείωση των επιτοκίων για τα ιδιωτικά στεγαστικά δάνεια

admin

Telecom Italia (ΤΙΜ): Ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη του 2023

admin