Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμάτης για Τέμπη: «Αν ήμουν στη θέση του Καραμανλή μπορεί να αυτοκτονούσα»

Αυξάνεται η εσωκομματική πίεση προς τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σταμάτης,  χωρίς να πάρει ο ίδιος θέση στο τι πρέπει να κάνει ο Κώστας Αχ. Καραμανλή, στην ουσία τον «άδειασε» για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως εάν «βρισκόμουν στην θέση του δεν θα άντεχε, θα είχα αυτοκτονήσει», προκαλώντας ερωτηματικά εντός του κόμματός του.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα είχε κάνει στην θέση του τότε υπουργού Μεταφορών και εάν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, επεσήμανε πως «εάν ήμουν στη θέση του Καραμανλή μπορεί να αυτοκτονούσα».

«Δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ερμηνείας», διευκρίνισε στη συνέχεια, προσπαθώντας λίγο να λειάνει την απάντησή του ενώ πρόσθεσε: «Απλά νομίζω, στην απάντηση τι θα κάναμε εμείς, είναι σαν να αδειάζουμε αυτόν που δεν κάνει αυτό που είτε θέλουμε εμείς, είτε θέλει η κοινωνία», σημείωσε ο κ. Σταμάτης.

Κτιστάκης: «Θα είχα παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία αν ήμουν στη θέση του Καραμανλή»

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα σε συνέντευξή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Λευτέρης Κτιστάκης, δήλωσε τα εξής:

«Εγώ προσωπικά, ναι, θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω, δεν έχω κανένα πρόβλημα». Δεχόμενος τα συγχαρητήρια από τους συνομιλητές του για την γενναία θέση του, πρόσθεσε πως «Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω».

Την ίδια στιγμή η κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη να ζητήσει την άρση της ασυλίας του, προσθέτει ακόμα περισσότερη πίεση στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, που όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση της δικαιοσύνης.

Related posts

Τον Σωκράτη Φάμελλο προτείνουν για πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ψήφισμα

admin

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ιδεολογικά συμπαγής, ο Τσίπρας είχε τα κότσια να κάνει αυτοκριτική

admin

Το ΥΠΕΞ αποσύρει τη ροζ σημαία λόγω διαμαρτυριών

admin

Κασσελάκης για Ιωακειμίδη: Κάντε την εκλογή του προσωπική σας υπόθεση

admin

ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ

admin

Χουριέτ: Κορυφαίος αρθρογράφος επαινεί τον Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο

admin

Συνέδριο ΝΔ: Ενός λεπτού σιγή για την Μαριέττα Γιαννάκου

admin

Μητσοτάκης: «Δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει απαντήσεις ο κ. Ερντογάν»

admin