Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφισμα

Από το τηλεπλατό ο Κώστας Αρβανίτης υπερηφανεύτηκε ότι ο ίδιος έγραψε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Τελικά, ο νέος κασσελακικός ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει και πολύ από τον παλιό. Βρίσκει πάντα τρόπους να προσφέρει στους αντιπάλους του τα όπλα για να του επιτεθούν. Δεν χρειάζεται καν να τα ψάξουν οι απέναντι, σε κρίσεις πολιτικού ναρκισσισμού τα δίνει μόνος του και μετά απορεί γιατί καλείται να απολογηθεί εκείνος αντί για αυτούς.

Στόχος

«Οταν κάποιος κατεβαίνει σε έναν αγώνα, κατεβαίνει για να τον κερδίσει, ακόμα και όταν ξέρει ότι υπάρχει άλλος πρωταθλητής, ο οποίος έχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Αλλά δεν κατεβαίνεις με τη λογική να βγω 2ος, να βγω 3ος, 4ος, 5ος, λες εγώ θέλω να βγω πρώτος». Ετσι απάντησε ο Πέτρος Παππάς σε ερώτηση για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Φιλική συμβουλή: στις προεκλογικές μάχες δεν αρκεί η ψυχολογία. Πρέπει να κάνεις και προετοιμασία – κανονική, όχι μόνο να γυρίζει βιντεάκια ο πρόεδρος.

Κοινό

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την ίδρυση των Δημοκρατών με φόντο τον ποταμό Εβρο. Η επιλογή του τόπου αποκαλύπτει το κοινό στο οποίο στοχεύει: τους δυσαρεστημένους από τη ΝΔ. Η πολιτικώς ορθή διατύπωση λέει ότι το κόμμα του θα είναι κεντρώο, αλλά η επιμονή που έδειξε στο ιδρυτικό βίντεο για το «μετερίζι της Ευρώπης» μάλλον επιβεβαιώνει δημοσκόπους που εκτιμούν πως όσοι δεν θα θελήσουν να ψηφίσουν ΝΔ μπορεί να κατευθυνθούν εξίσου άνετα και προς εκείνον και προς τα δεξιότερα.

Πάγκος

Ενα από τα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ που κυκλοφόρησαν ήταν αυτό του Σωτήρη Σέρμπου, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το μητσοτακικό σκάουτινγκ στην Κεντροαριστερά συνεχίζεται λοιπόν. Λογικό γιατί μέχρι τώρα αποδίδει καρπούς. Λίγοι σκέφτονται πως οι μεταγραφές κάθε είδους από το άλλοτε κραταιό Κίνημα μαρτυρούν ότι η ΝΔ δεν έχει καθόλου εκσυγχρονιστικό πάγκο.

Related posts

Ο Τσίπρας επιμένει σε ρόλο θεατή

admin

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται μπλόκο στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη

admin

Οικονόμου για Τσίπρα: Κλιμακώνει τις ανεύθυνες ενέργειες

admin

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

admin

Ντόρα Μπακογιάννη: Ολόκληρη η Κρήτη είναι μπλε – Ιστορικά δεν έχει υπάρξει ξανά ποτέ

admin

Πρόβλημα

admin

Η επιχείρηση «Αμάλθεια» σε κίνηση από Λάρνακα σε Γάζα

admin

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Προεδρική Φρουρά για το Πάσχα

admin

Αδωνις Γεωργιάδης: Αυτή είναι η personal trainer που τον βοηθά να… ρίξει τα παχάκια

admin