Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οσα πρέπει να ξέρετε για το Eurojackpot που φέρνει στην Ελλάδα ο ΟΠΑΠ

Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου η Ελλάδα μπαίνει στο ρυθμό …. του Eurojackpot καθώς ο ΟΠΑΠ βάζει ακόμη μια σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών του.

Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό παιχνίδι τύπου Τζόκερ που προσφέρει πολύ μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Οι κληρώσεις θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με την πρώτη κλήρωση για την χώρα μας να γίνεται την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024.

Για να κερδίσει κάποιος θα πρέπει να πετύχει το 5 2, δηλαδή τους 5 βασικούς αριθμούς και τους 2 επιπλέον που θα επιλέξει. Οι 5 αριθμοί συμπληρώνονται από ένα εύρος 1-50, ενώ οι δύο επιπλέον πρέπει να επιλεχθούν από τους λεγόμενους «ευρωαριθμούς» που ξεκινούν από το 1 μέχρι το 12.

Πόσο κοστίζει -Τα κέρδη

Το δελτίο του Eurojackpot κοστίζει 2,5 ευρώ ανά στήλη. Εξαίρεση αποτελεί η Λιθουανία η οποία συμπεριλαμβάνει ένα πρόσθετο παιχνίδι «Τζόκερ» και αυξάνει την τιμή στα 3 ευρώ ανά γραμμή. Μάλιστα, εκεί, η αγορά ενός δελτίου χωρίς δελτίο Τζόκερ δεν αποτελεί επιλογή. Για να παίξεις Eurojackpot, πρέπει να παίξεις και το αντίστοιχο Τζόκερ.

Το τζάκποτ του νέου παιχνιδιού που φέρνει ο ΟΠΑΠ ξεκινά από τα 10 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 120 εκατομμύρια.

Η ιστορία του παιχνιδιού

Είναι ένα τυχερό παιχνίδι που εμπνεύστηκαν κάποιοι Ευρωπαίοι από το Euromillions και τελικά εξαπλώθηκε σε 19 χώρες της Ευρώπης. Η πρόταση έγινε το 2006 για να ανταγωνιστεί τον «βασιλιά» των λαχειοφόρων αγορών το «EuroMillions». Βλέποντας την επιτυχία του, Γερμανία, Φινλανδία, Δανία, Σλοβενία, Ιταλία και η Ολλανδία θα συναντηθούν στο Άμστερνταμ τον Νοέμβριο του 2011 για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις. Η Εσθονία ήταν η επόμενη χώρα που αποφάσισε να συμμετέχει στο εγχείρημα.

Τα πρώτα δελτία συμπληρώθηκαν στις 17 Μαρτίου του 2012 και η πρώτη κλήρωση έγινε στις 23 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Από το 2017 μέχρι και σήμερα, που θα αρχίσει να συμμετέχει και η Ελλάδα, παιζόταν σε 18 χώρες και συγκεκριμένα Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία.

Ο ΟΠΑΠ απέκτησε στα τέλη του 2022 από το ελληνικό Δημόσιο την άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού στην ελληνική επικράτεια μέσω του επίγειου δικτύου του (καταστήματα).

Η άδεια χορηγήθηκε για περίοδο 10 ετών που αρχίζει από την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης κλήρωσης του Eurojackpot στην Ελλάδα, με δυνατότητα ανανέωσης για ίσο ή μικρότερο χρονικό διάστημα. Η συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα από τη διεξαγωγή του Eurojackpot καθορίζεται σε 30% επί του μεικτού κέρδους του ΟΠΑΠ.

Ενίσχυση τζίρου ΟΠAΠ

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αναλυτές εκτιμούν πως σε συνδυασμό με την ανανέωση των αριθμοπαιχνιδιών (ΛΟΤΤΟ, Τζόκερ) που διεξάγονται μέσω κληρώσεων, θα ενισχύσει περαιτέρω τον τζίρο του ΟΠAΠ για το 2024.

Η Eurobank Equities στο τελευταίο της report για τον ΟΠΑΠ είχε κάνει λόγο για αύξηση τζίρου 6% το 2024 και ανάλογη αύξηση στα EBITDA, τα οποία τοποθετούνται στα 780 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ειδική σελίδα του ΟΠAΠ για το Eurojackpot:

  • Το παιχνίδι περιλαμβάνει 13 κατηγορίες νικητών και κέρδη από 10.000.000€ έως και 120.000.000€!
  • Οι κληρώσεις του παιχνιδιού θα διεξάγονται κάθε Τρίτη στις 21:15 και κάθε Παρασκευή στις 21:00.
  • Η κατάθεση των δελτίων τις ημέρες των κληρώσεων θα πρέπει να πραγματοποιούνται έως τις 19:00 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.
  • Η συμμετοχή γίνεται είτε με μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ είτε μέσω Οpapstore app!
  • Στο EUROJACKPOT επιλέγεις τουλάχιστον 5 αριθμούς από το πεδίο (1-50) και τουλάχιστον 2 αριθμούς από το πεδίο (1-12).
  • Το παιχνίδι προσφέρει την δυνατότητα για πλήρη και τυποποιημένα συστήματα, συνεχόμενες κληρώσεις, όπως επίσης και ομαδική συμμετοχή.

Για την συμμετοχή στο παιχνίδι απαιτούνται τέσσερα βήματα:

Βήμα 1 από 4

Συμπληρώνεις τουλάχιστον 5 αριθμούς στο πάνω πεδίο (από το 1 έως το 50) και 2 αριθμούς στο κάτω πεδίο (από το 1 έως το 12). Εναλλακτικά με την «Τυχαία Επιλογή», επιλέγονται αυτόματα τυχαίοι αριθμοί για εσένα.

Βήμα 2 από 4

Έχεις τη δυνατότητα να συμπληρώσεις από 1 έως και 6 περιοχές (Α-ΣΤ) στο δελτίο σου. Επιλέγοντας «ΑΚΥΡΟ» σε μία ή περισσότερες περιοχές, παρακάμπτεις μια λάθος συμπληρωμένη περιοχή, χωρίς να ακυρώσεις όλο το δελτίο σου.

Βήμα 3 από 4

Επιλέγεις τον αριθμό των συνεχόμενων κληρώσεων που θέλεις να συμμετέχει το δελτίο σου (1 έως 54). Οι πολλαπλές επιλογές λειτουργούν αθροιστικά (π.χ. για 15 συνεχόμενες κληρώσεις σημειώνεις 5 10). Αν δεν συμπληρώσεις κάποια επιλογή, το δελτίο σου συμμετέχει μόνο στην επόμενη κλήρωση.

Βήμα 4 από 4

Καταθέτεις το συμπληρωμένο δελτίο σου στον υπάλληλο του καταστήματος, παραλαμβάνεις το αποδεικτικό συμμετοχής και επιβεβαιώνεις ότι οι επιλογές σου αποτυπώνονται σωστά.Μπορείς να καταθέσεις το δελτίο σου μέσω της εφαρμογής OPAP Store app και μέσω των Συσκευών Αυτόματης Εξυπηρέτησης Στοιχηματισμού Opapbet.

*Τα 12 άρθρα του ειδικού κανονισμού, στη στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».

Related posts

Helleniq Energy: Σε εξέλιξη το placement για το 10%+2%

admin

Ελλάκτωρ: Ενέχυρο για την έκδοση ομολογιακού από την Anemos

admin

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχει ενεργοποιηθεί το 5G της Cosmote

admin

ΔΕΗ: Η Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒ-»

admin

O Εμμανουήλ Κόντος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Austriacard

admin

ΦΑΓΕ: Ανάπτυξη 9,4% στην Ελλάδα το 1ο εξάμηνο

admin

Βασικός εταίρος του ψηφιακού μετασχηματισμού η Uni Systems

admin

Θεοδωρόπουλος: Αντί να γκρινιάζουμε, να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας bankable

admin

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε διαιτησία με την Gazprom για τις τιμές αερίου

admin