Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Helleniq Energy: Σε εξέλιξη το placement για το 10%+2%

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «σκιώδες» βιβλίο για τη διάθεση του 10% 2% του μετοχικού κεφαλαίου της HelleniQ Energy από ΤΑΙΠΕΔ και όμιλο Λάτση (σ.σ. σε αναλογία 60%-40%), με στόχο την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας του τίτλου.

Από την ως τώρα διαδικασία συγκέντρωσης soft commitments προκύπτει υπερκάλυψη της προσφοράς στο σύνολό της (σ.σ. 12%).

Η τιμή διάθεσης δεν είναι εύκολο να προσδιορισθεί, καθώς πρόκειται για διαδικασία εγγραφής με ποσό και όχι με αριθμό μετοχών και εύρος τιμής. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για τιμή πέριξ των 7 ευρώ.

Τυπικά, το βιβλίο για την ιδιωτική τοποθέτηση μέσω της διαδικασίας επιταχυνόμενων προσφορών (accelerated book building) ανοίγει το απόγευμα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Αν όμως οι πληροφορίες για την υπερκάλυψη ισχύουν και δεν υπάρξουν άρδην ανατροπές, η διαδικασία θα κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες και θα ξεκινήσει η κατανομή των μετοχών.

Για τους ξένους επενδυτές η καταβολή του ποσού θα διενεργηθεί στο Τ 2, με βάση τον αριθμό μετοχών που έλαβαν από την κατανομή. Οι ιδιώτες εγχώριοι επενδυτές, που εγγράφονται, προδεσμεύουν το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους εγχώριους επενδυτές να εγγραφούν με την προϋπόθεση να δεσμεύσουν κατ’ ελάχιστο ποσό 100 χιλ. ευρώ. Δεν έχει διευκρινισθεί αν θα πάρουν μετοχές όσοι με βάση την κατανομή, τους αναλογεί να βάλουν λιγότερα από 100 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο και τα πακέτα αναμένεται να περάσουν από το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, ή το πιθανότερο την Τρίτη

Related posts

Απευθείας σύνδεση Βαρσοβίας – Αθήνας από τη LOT Polish Airlines

admin

Ψάχνει πληρώματα καμπίνας στην Ελλάδα η Emirates

admin

Προμέρισμα 0,40 ευρώ μοιράζει στους μετόχους της η Motor Oil

admin

WHAT’S UP: Δωρεάν data στο Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές

admin

Νέος διαγωνισμός για ακίνητα των Ασπίς Πρόνοια, Commercial Value και International Life

admin

Ανοιξε ξανά το κατάστημα ΔΕΗ στην Πάτρα

admin

Εσοδα €27,6 δισ. κατέγραψε η Randstad το 2022

admin

Ideal: Το σερί των κερδοφόρων deals και η «επόμενη μέρα»

admin

Συνεργασία Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με Diehl Defence

admin