Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Tesla “κατεβάζει” την αυτονομία των οχημάτων της λόγω του αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου των ΗΠΑ

Προς τα κάτω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την αυτονομία όλης της γκάμας των οχημάτων της η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, μετά την υιοθέτηση ενός νέου, αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που έχει στόχο να διασφαλίσει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίας ενημερώνουν επακριβώς για τις πραγματικές επιδόσεις των μοντέλων τους.

Η Tesla υπήρξε ιστορικά “γαλαντόμα” στις εκτιμήσεις της για την αυτονομία των αυτοκινήτων της, δηλαδή για την απόσταση που μπορούν να διανύσουν με μία φόρτιση, προκαλώντας πολλά παράπονα από πελάτες της, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς δοκιμών αυτοκινήτων και σχετική έρευνα που εκπόνησε το Reuters πέρυσι.

Τον Ιούλιο του 2023 το Reuters ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία, πριν από μια δεκαετία, δημιούργησε τον αλγόριθμο που ελέγχει τις εκτιμήσεις αυτονομίας στο ταμπλό των οχημάτων της, ο οποίος έδινε υπερβολικά φιλόδοξες προβλέψεις για την εμβέλειά τους μεταξύ των επαναφορτίσεων. Η έρευνα του Reuters αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία δημιούργησε το 2022 μια μυστική ομάδα για να αντιμετωπίσει τα χιλιάδες παράπονα πελατών της σχετικά με την αυτονομία των οχημάτων τους και να ακυρώνει τα σχετικά ραντεβού τους με την υπηρεσία εξυπηρέτησης.

Αργότερα, η ίδια η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές απαίτησαν από την αυτοκινητοβιομηχανία να δώσει πληροφορίες για την εμβέλεια των οχημάτων της, στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος της. 

Πρόσφατα, όμως, μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενός πιο αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, η εταιρεία προχώρησε στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων αυτονομίας για τις εκδόσεις των μοντέλων X, S, Y και 3, σύμφωνα με τη σύγκριση που πραγματοποίησε το Reuters μεταξύ των στοιχείων που αναφέρονται στον ιστότοπό της και τα αρχειοθετημένα στοιχεία για μοντέλα του 2023 στον σχετικό ιστότοπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο ιστότοπος της Tesla υπολογίζει τώρα την αυτονομία ενός Model Y Long Range, για παράδειγμα, στα 500 χλμ., τη στιγμή που ο ιστότοπος της της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) εξακολουθεί να αναφέρει ότι η αυτονομία του ίδιου μοντέλου ανέρχεται στα 530 χλμ

Οι νέοι κανόνες απαιτούν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δοκιμάζουν τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) ως προς την αυτονομία οδήγησης και την απόδοση καυσίμου στην “προεπιλεγμένη” λειτουργία οδήγησης – αυτή που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο όταν ο οδηγός το θέτει σε λειτουργία για πρώτη φορά. Πολλά σύγχρονα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Teslas, προσφέρουν επιλογές οδήγησης που επιτρέπουν στο όχημα να μεγιστοποιήσει είτε την απόδοση είτε την ισχύ του.

Εάν ένα αυτοκίνητο δεν έχει προεπιλεγμένη ή τυπική λειτουργία οδήγησης, τότε η EPA απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πραγματοποιούν δοκιμές τόσο για τον βέλτιστο όσο και για τον πιο απαιτητικό τρόπο οδήγησης.

Η Telsa δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις μειώσεις εκτίμησης εμβέλειας, τον νέο κανόνα EPA ή αν είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη λειτουργία Chill Mode ή οποιαδήποτε ρύθμιση με βάση την απόδοση, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της για τον προσδιορισμό της αυτονομίας οδήγησης.

Related posts

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί ότι είναι “χιλιάδες φορές ισχυρότερη” από πριν

admin

Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν 20 τετρ. χλμ. γύρω από την Μπαχμούτ – Οι Ρώσοι προωθούνται εντός της πόλης

admin

Νίγηρας: ΗΠΑ και Γαλλία καταδικάζουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης

admin

Λονδίνο: Χορηγεί πάνω από 100 νέες άδειες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

admin

Ο Μπάιντεν προτρέπει το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία

admin

Το Ισραήλ χαιρέτισε το γεγονός είχε την δυνατότητα να στηριχθεί σε “έναν αμυντικό συνασπισμό διεθνών συμμάχων”

admin

Συναγερμός στην Μπέλγκοροντ για νέες ουκρανικές επιθέσεις

admin

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος “γνωρίζει” για τη σύλληψη ενός Αμερικανού στρατιώτη στη Ρωσία

admin

Μπάιντεν: Ανόητα, ντροπιαστικά και επικίνδυνα τα σχόλια Τραμπ για το ΝΑΤΟ

admin