Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Επιθετική κίνηση από την BBVA για την εξαγορά της Banco de Sabadell

Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ξεκίνησε μια επιθετική κίνηση για την εξαγορά της Banco de Sabadell SA, λίγες μέρες αφότου προηγούμενη προσφορά της απορρίφθηκε από το Δ.Σ. της τελευταίας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας έκανε προσφορά για το σύνολο των μετοχών σε «εθελοντική βάση», η οποία έχει παρόμοιους όρους με την προηγούμενη προσφορά της. Την περασμένη εβδομάδα, είχε προτείνει αναλογία ανταλλαγής μιας νεοεκδοθείσας μετοχής BBVA για κάθε 4,83 μετοχές της Sabadell, όπως τώρα, η οποία αποτίμησε τη Sabadell σε περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell στις 6 Μαΐου απέρριψε την προσέγγιση, λέγοντας ότι η προσφορά «υποτιμά σημαντικά τις δυνατότητες της Banco Sabadell και τις αυτόνομες προοπτικές ανάπτυξής της».

Πιθανή επιτυχία θα δημιουργούσε έναν νέο ισπανικό τραπεζικό γίγαντα με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της BBVA και της Sabadell θα ήταν περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ, ή περίπου ίση με την αποτίμηση του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Ισπανίας, της Banco Santander.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η BBVA επιχειρεί να εξαγοράσει τη Sabadell καθώς και οι δύο τράπεζες διεξήγαγαν βραχύβιες διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2020 για μια συμφωνία, πριν οι συνομιλίες καταρρεύσουν λόγω απόστασης στο τίμημα.

Η νέα προσφορά εξαρτάται από την αποδοχή από το 50,1% των μετόχων της Sabadell και την έγκριση των αρχών.

Related posts

Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στη νέα γενιά

admin

Δάνεια δύο δισ. ευρώ μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τη στήριξη της ΕΤΕπ

admin

Ψηφιακό «Big Bang» στις τραπεζικές υπηρεσίες

admin

Ξεπλήρωσαν δανεισμό 22,5 δισ. μέσω TLTRO οι τράπεζες

admin

Ολο το στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank έως το 2022

admin

Εθνική: Τα καλά νέα από τη λήξη της επιδότησης δανείων και το Frontier II

admin

Κορωνοϊός: Αλλάζει από σήμερα το όριο των ανέπαφων συναλλαγών

admin

Η ΕΚΤ δίνει «πράσινο φως» για να κυκλοφορήσει το ψηφιακό ευρώ

admin

Εθνική: Αλμα στον δείκτη εμπιστοσύνης των ΜμΕ το πρώτο εξάμηνο

admin