Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η γερμανική βιομηχανία καλεί το Βερολίνο να αναλάβει δράση για την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Γερμανοί βιομήχανοι κάλεσαν σήμερα το Βερολίνο να διαθέσει στρατιωτική υποστήριξη ώστε να γίνει ασφαλέστερη για τα εμπορικά πλοία η Ερυθρά Θάλασσα, προειδοποιώντας ότι μια παρατεταμένη περίοδος διαταραχών θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. 

Αυτή είναι η πιο ηχηρή παρέμβαση των γερμανικών βιομηχανιών μέχρι σήμερα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι σοβαρές καθυστερήσεις στον εφοδιασμό, καθώς ολοένα και περισσότερες ναυτιλιακές αποφεύγουν την περιοχή λόγω των συνεχών επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία. 

Η Maersk ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι θα αποφεύγει τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα για το άμεσο μέλλον, πυροδοτώντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο παρατεταμένων διαταραχών στο παγκόσμιο εμπόριο.

“Η προστασία των θαλάσσιων εμπορικών γραμμών δεν εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της γερμανικής οικονομίας, αλλά είναι θεμελιώδες μέρος της εθνικής μας ασφάλειας” αναφέρει ο Wolfgang Niedermark, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) μιλώντας στο Reuters. 

“Η γερμανικη κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να αναλάβει την ευθύνη, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, μαζί με τους συμμάχους μας, για την προστασία των θαλάσσιων οδών που απειλούνται στο Κανάλι του Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα”, τονίζει. 

Η Γερμανία, ως η τρίτη ισχυρότερη χώρα στο εμπόριο παγκοσμίως, θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο, προσθέτει.  

Μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Φύλακας της Ευημερίας” υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. 

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας αξιολογεί την πιθανή συμμετοχή της χώρας στο διεθνή συνασπισμό, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου. 

Related posts

Ιορδανία: Ο στρατός θα στείλει ένα νοσοκομείο εκστρατείας στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης

admin

Επικοινωνία Μπλίνκεν – Φιντάν: Έμμένουν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ

admin

Φινλανδία: Δεκάδες μετανάστες στα σύνορα μετά το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών

admin

Τα χρέη των αγροτών στην Τουρκία και οι υποθήκες

admin

Φινλανδία: Συνελήφθη Ρώσος εξτρεμιστής για φρικαλεότητες στην Ουκρανία

admin

ΕΚΤ: Μειώθηκαν σημαντικά το 2021 οι απάτες με κάρτες

admin

Νάγκελ (Bundesbak): Το “άπληστο θηρίο” του πληθωρισμού δεν έχει νικηθεί ακόμη

admin

Κρεμλίνο: Κατηγορεί την Ουκρανία για τον θάνατο πολλών αμάχων

admin

Η Ε.Ε. υιοθετεί το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

admin