Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Citi για Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 46 ευρώ

Citi για Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 46 ευρώ

Σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο στα 46 ευρώ δίνει για τη Mytilineos η αμερικανική τράπεζα Citi.

Αιτιολογώντας την απόφασή της παρουσιάζει δύο σενάρια. Στο θετικό σενάριο η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 61 ευρώ ανά μετοχή ή 56% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα και στο αρνητικό σενάριο στα 28 ευρώ ανά μετοχή ή 28% χαμηλότερα.

Η Citi επικαιροποιεί τις προβλέψεις της και τις εκτιμήσεις της με βάση τις τελευταίες προβλέψεις της για τις τιμές των εμπορευμάτων και τα οικονομικά στοιχεία του α’ τριμήνου, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις για τα EBITDA να έχουν αλλάξει κατά 2% / 4% / 5% για τα έτη 2024 / 2025 / 2026. Η Mytilineos είναι καλά τοποθετημένη και θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές του αλουμινίου και της αλουμίνας.

Η 100% θυγατρική Protergia ευνοείται από τη βελτίωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας, όπου η ζήτηση φαίνεται να αυξάνεται και οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου καθιστούν τη θερμική ενέργεια πιο ελκυστική επιλογή για την παραγωγή ρεύματος. Η εταιρεία επωφελείται επίσης από την απελευθέρωση της λιανικής αγοράς ενέργειας, όπου η «δυνατή» θέση της ως της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας και ο ισχυρός ισολογισμός της την καθιστούν καλά τοποθετημένη για νέες ευκαιρίες. Ο όμιλος διαθέτει μια ελκυστική πρόταση ανάπτυξης με στόχο 1,5 GW ηλιακής ισχύος στην Ελλάδα και μεγάλα περιθώρια επέκτασης για δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκτός Ελλάδας.

«Οι ενεργειακές δραστηριότητες βρίσκονται σε στέρεες βάσεις, με ισχυρούς όγκους παραγωγής το α’ τρίμηνο, παρά τη δυσμενή εποχικότητα για τη ζήτηση ενέργειας. Η εγχώρια παραγωγή ενέργειας της Mytilineos ήταν 21% υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η βελτίωση οφείλεται στην αύξηση της λειτουργίας των νέων μονάδων συνδυασμένου κύκλου CCGT, οι οποίες συνεισέφεραν περίπου το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου το τρίμηνο. Ο υψηλότερος βαθμός απόδοσης των νέων CCGT είναι θετικός για την κερδοφορία της δραστηριότητάς της στην ηλεκτροπαραγωγή. Οι προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σε καλό δρόμο. Βλέπουμε δυνατότητες για την εταιρεία να βελτιστοποιήσει το κόστος ενέργειας καλύτερα από ό,τι αναμένει σήμερα η αγορά», συνεχίζει η Citi.

Οι βασικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επίτευξη της τιμής-στόχου της Citi είναι οι εξής: 1) Οι χαμηλότερες τιμές αλουμινίου στο LME, το ισχυρότερο ευρώ (έναντι του δολαρίου) και η υψηλότερη τιμή του πετρελαίου είναι όλα αρνητικά για τα κέρδη του Αλουμινίου, 2) Η ελληνική πολιτική είναι αβέβαιη, με τον κίνδυνο υψηλότερων φόρων και αυξημένων ρυθμίσεων, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, 3) Οι μεγαλύτεροι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι πιο ήπιες οικονομικές επιδόσεις στις τελικές αγορές του ομίλου θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις πωλήσεις και τις νέες παραγγελίες, 4) Τα σχέδια επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους καθυστερήσεων έργων, με αποτέλεσμα υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες και χαμηλότερες αποδόσεις, 5) Με τη βελτίωση του ισολογισμού και τη μετάβαση της εταιρείας σε επενδυτική λειτουργία υπάρχει επίσης ο κίνδυνος που συνεπάγεται η ανάπτυξη κεφαλαίων σε νέα έργα.

#MYTILINEOS

Related posts

ElvalHalcor: Τέταρτη περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ- Στις 16/11 η καταβολή τόκων

admin

Euroxx: Περιθώρια ανόδου 50% για τη μετοχή της Mytilineos

admin

Eurobank Equities: Οι δύο πυλώνες δημιουργίας αξίας για τον ΟΠΑΠ

admin

Ο Σωτήρης Ζαρταλούδης Επικεφαλής της XSpot Wealth στην Αθήνα

admin

Doppler: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 636 χιλ. ευρώ

admin

Ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων: Αυξήθηκε κατά 4,4% το συνολικό ενεργητικό

admin

Στο 6,61% το ποσοστό της Goldman Sachs στην Τρ. Πειραιώς

admin

Χρηματιστήριο: Πλησιέστερη στήριξη στις 1284 μονάδες- Ισχυρή αντίσταση οι 1299

admin

ΕΥΑΘ: Συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου σε σώμα και ορισμός επιτροπής ελέγχου

admin