Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Πλησιέστερη στήριξη στις 1284 μονάδες- Ισχυρή αντίσταση οι 1299

Χρηματιστήριο: Πλησιέστερη στήριξη στις 1284 μονάδες- Ισχυρή αντίσταση οι 1299

Υποχώρηση κατά 0,28% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1287,22 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 92,5 εκ. ευρώ. Η συνεδρίαση ήταν μάλλον υποτονική με μικρό εύρος διακύμανσης (μόλις 6 μονάδες) και με το Γ.∆. να κινείται σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια λόγω των ρευστοποιήσεων δεικτοβαρών τίτλων και παρά την ανοδική κίνηση των τραπεζών, με τη διαδικασία των δημοπρασιών να μην αποπειράται να ανατρέπει την εικόνα.

Με τις κινήσεις αποπληρωμής δανείων και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες Bloomberg να οδηγούν σε διολίσθηση των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στο 3,115%.

Την ίδια ώρα, αρνητικά κινούνταν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 1,24%) κατέγραψε άνοδο με την Εθνική ( 2,38%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ( 1,53%), η ΕΧΑΕ ( 0,93%) αλλά και η Αβαξ ( 6,21%) με την Austrian Card ( 5,79%) που επαναγοράζει τις μετοχές της από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Motor Oil (-2,31%) λόγω αποκοπής μερίσματος, ο Ελλάκτωρ (-3,50%), ο Μυτιληναίος (-1,42%), το Jumbo (-2,28%), η Aegean (-3,30%), η Βιοχάλκο (-1,30%), η ΟΛΠ (-2,09%) και η Infoquest (-2,02%). Απολογιστικά, 34 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 59 εκείνων που υποχώρησαν.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, το σκηνικό διενέργειας μιας ακόμη συνεδρίασης διεκπεραιωτικού χαρακτήρα είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο στη σημερινή ημέρα και ενώ απομένουν 4 συνεδριάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα, με την τεχνική ανάλυση να επισημαίνει ότι η πλησιέστερη στήριξη προσδιορίζεται στις 1284 μονάδες και τις 1299 μονάδες να αποτελούν ισχυρή αντίσταση.

#χρηματιστήριο #ΜΟΝΑΔΕΣ #Γενικός_Δείκτης

Related posts

Χρηματιστήριο: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον ΓΔ-Συνέχεια της μεταβλητότητας

admin

Intralot: Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου μετά την ΑΜΚ

admin

ΑΒΑΞ: Αναληθή τα δημοσιεύματα περί εξαγοράς της εταιρείας

admin

Performance Technologies: Μπαίνει στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

admin

Πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο Χ.Α. τον Ιανουάριο

admin

ΕΛΒΕ: Μεταβίβασε το μερίδιό της στην Harmony Cruises έναντι €1,027 εκατ.

admin

Η Πειραιώς Financial Holdings στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας FTSE4Good

admin

Μπλε Κέδρος: Σημαντική αύξηση κερδών το α’ εξάμηνο του 2022

admin

ΟΛΘ: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου- Πρόεδρος ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος

admin