Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eurobank Equities: Αυξάνει στα €14,5 την τιμή-στόχο για την Σαράντης

Eurobank Equities: Αυξάνει στα €14,5 την τιμή-στόχο για την Σαράντης

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Σαράντης προχώρησε η Eurobank Equities, αλλά και των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της εταιρείας το 2024, ως απόρροια της ισχυρής δυναμικής που παρουσιάζει. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή ανέβασε τον πήχη για τον τίτλο της Σαράντης στα 14,5 ευρώ, από 10,6 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας σύσταση «buy».

Σύμφωνα με την Eurobank Equities, η διοίκηση της Σαράντης χάραξε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης, με το guidance να κάνει λόγο για αύξηση περίπου 12% του οργανικού μέσου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης (CAGR) EBIT την περίοδο 2024-2028, μετά από αύξηση 30% το 2024 (από το οποίο το 14% οργανικό).

Συνολικά, η Σαράντης φαίνεται ότι οδεύει προς EBIT κοντά στα 76-77 εκατ. ευρώ έως το 2026, διπλάσιο του αντίστοιχου επιπέδου του 2020 (δεν υπολογίζεται η συνεισφορά της Estee Lauder) που σημαίνει ουσιαστικό reset στην κερδοφορία.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για αύξηση εσόδων κατά 23% το 2024 και προσαρμοσμένα EBIT 60,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση και κατά 14% σε οργανική. Παράλληλα, προσβλέπει σε αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 5-6% το διάστημα 2025-2026, σε συνδυασμό με ήπια αύξηση του περιθωρίου κέρδους, σε περίπου 10% των οργανικών EBIT μεσοπρόθεσμα.

Όπως επισημαίνει η Eurobank Equities, η Σαράντης έχει έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό (44 εκατ. ευρώ net cash το 2023) και πρόκειται να κλείσει το 2024 με μικρή καθαρή δανειακή θέση, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Stella Pack (μόλις 0,1x ο δείκτης καθαρού χρέος προς EBITDA [net debt/EBITDA] το 2024).

Χάρη στο ισχυρό προφίλ ταμειακών ροών, η εταιρεία πρόκειται να επιστρέψει σε καθαρή ταμειακή θέση μετά το 2025, με στόχο να διατηρήσει τη συνεπή πολιτική ανταμοιβής για τους μετόχους της (ένα payout 38% περιλαμβάνεται στους αριθμούς της Eurobank Equities), ενώ παράλληλα κάνει σχέδια για περαιτέρω συγχωνεύσεις και εξαγορές.

#Eurobank_Equities_ΑΕΠΕΥ #Όμιλος_Σαράντη #Sarantis

Related posts

S&P: Αναβάθμισε τη Mytilineos- Μία ανάσα από το investment grade

admin

Ακρίτας: Αύξηση τζίρου κατά 21,2% στο εννεάμηνο

admin

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Δεν υφίστανται πλέον πέραν της πενταετίας εκκρεμείς υποθέσεις

admin

SunriseMezz: Τα νέα ποσοστά των Helikon και Paulson & Co.

admin

Η Εθνική στο… κατώφλι της Epsilon Net- Προχωρημένες συζητήσεις

admin

Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα €6,53 η τιμή των νέων μετοχών

admin

Intrakat: Στο 3,80% το ποσοστό του Δημήτρη Κούτρα

admin

Η Ακρίτας επιστρέφει στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

admin

Citi: Τρεις βασικοί καταλύτες υποστηρίζουν το re-rate της MYTILINEOS

admin