Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Big Bang στις επιδόσεις της Bake Hellas

Για την Bake Hellas, που παράγει κατεψυγμένα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, η περασμένη χρονιά πάρα τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν στην αγορά, ήταν μια από τις καλύτερες στην ιστορία της.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 62,22% στα 13,39 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ενισχύθηκαν 105,9% στις 941.412 ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 438.669 ευρώ καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο 50,97%.

Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι η ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους της βιομηχανίας παρά την αύξηση του κόστους. Το περιθώριο EBITDA ως ποσοστό επί των πωλήσεων ενισχύθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, το περιθώριο των προ φόρων κερδών ως ποσοστό επί του τζίρου αυξήθηκε κοντά στη μια μονάδα σε σχέση με το 2021 ενώ οριακή ήταν η μείωση του περιθωρίου καθαρού κέρδους στο 3,27% από 3,5%. Ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε σε 24,77% από 20,78% το 2021.

Ανοδικά, την εξεταζόμενη περίοδο, κινήθηκαν και τα χρηματοοικονομικά έξοδα -διαμορφώθηκαν σε 385.436 ευρώ από 165.498 ευρώ- όπως και ο συνολικός δανεισμός που ξεπέρασε τα 8,197 εκατ. ευρώ από 3,320 εκατ. ευρώ το 2021. Κάτι που συνδέεται και με τις επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ, για ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού, κ.λπ..

Η εταιρεία αφενός με την αποπεράτωση των νέων εγκαταστάσεων που της δίνουν οικονομίες κλίμακα, και αφετέρου με την επέκταση της συνεργασίας με τον βελγικό πολυεθνικό όμιλο NV La Loraine Bakery Group, έχει ως στόχο να διευρύνει το εκτόπισμα της στην αγορά και να ενισχύσει το μερίδιο της.

Related posts

H Enterprise Greece στην κορυφαία έκθεση ακινήτων MIPIM 2022

admin

Coca-Cola 3Ε: Ξαναρχίζει το πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης HoReCa Empowered

admin

ecolytiq: Νέα «πράσινη» συνεργασία μεταξύ Alpha Bank και Visa

admin

Νέα 24ωρη απεργία στα καράβια την Τετάρτη

admin

Νέα mobile εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Pαyzy

admin

Κύπρος: Διψήφιο growth «γράφει» ο ασφαλιστικός κλάδος

admin

Π. Ξενοκώστας: Η ONEX στρέφεται στην κατασκευή και υποστήριξη υπεράκτιων ανεμογεννητριών

admin

Η Βένια Ζαφόλια Head of Corporate & Government Affairs για τη Νότια Κεντρική Ευρώπη στη Mondelēz

admin

Ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία-Συρία συγκεντρώνει ο Antenna

admin