Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Meta: Κατέβασε τον πήχη για τα έσοδα β’ τριμήνου και έχασε κεφαλαιοποίηση $125 δισ.

“Βουτιά” 10% καταγράφει ο τίτλος της Meta Platforms στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός εξέπληξε αρνητικά τους επενδυτές την Τετάρτη λέγοντας ότι τα έσοδά της στο β’ τρίμηνο ενδεχομένως να διαμορφωθούν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, εγείροντας ερωτήματα για το πόσο μπορούν τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης να τονώσουν τις δραστηριότητές της.

Η μετασυνεδριακή “βουτιά” αφαίρεσε 125 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της Meta, που ανερχόταν στο 1,25 τρισ. δολάρια πριν κατεβάσει τον πήχη των εσόδων. 

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram αναμένει έσοδα κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου μεταξύ 36,5 και 39 δισ. δολαρίων, με τον μέσο όρο των 37,8 δισ. δολαρίων να υπολείπεται των εκτιμήσεων των αναλυτών που αναμένουν έσοδα 38,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Meta αύξησε επίσης τις προβλέψεις της για τα έξοδα φέτος λόγω των επενδύσεων σε νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης και την υπολογιστική υποδομή που απαιτείται για την υποστήριξή τους.

Η εταιρεία αναμένει ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το 2024 θα κυμανθούν μεταξύ 30 και 40 δισ. δολάρια, έναντι 35 έως 37 δισ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή της.

Related posts

Γερμανία: Απειλή για βόμβα στην έδρα του ZDF στο Μάιντς – Εκκένωση κτιρίων

admin

Σούνακ: Ο Νετανιάχου πρέπει να κάνει περισσότερα για να μετριάσει τα δεινά των κατοίκων της Γάζας

admin

Ηλεκτρονικό Εμπόριο: Social media και smartphone οδηγούν την αγορά των €100 δισ. στην ΝΑ Ευρώπη – Η Ελλάδα ανερχόμενη δύναμη

admin

O ηγέτης της Χαμάς κάνει λόγο για “πρωτοφανή απομόνωση” του Ισραήλ

admin

OHE: Ρωσία και Κίνα στέλνουν όπλα στον στρατό της Μιανμάρ

admin

Σι Τζινπίνγκ: Η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται σε “κρίσιμο στάδιο”

admin

Τσαβούσογλου: Αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα, μπορεί να ξεσπάσει ένταση ανά πάσα στιγμή

admin

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα “απαντήσει” στις νέες “εχθρικές” κυρώσεις της Νότιας Κορέας

admin

Ιταλία: Απάτη 600 εκατ. ευρώ από “εταιρίες-φαντάσματα”

admin