Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

7 ονειρεμένες κατοικίες που ισορροπούν πάνω σε γκρεμούς – Δύο βρίσκονται στην Ελλάδα

Εξοχικές κατοικίες σε απόκρημνους βράχους και σπίτια – αετοφωλιές σε κορυφογραμμές και γκρεμούς. Η πολυτελής έκδοση Living on the Edge της ιστορικού Τέχνης Αgata Toromanoff συγκεντρώνει μια εκτεταμένη συλλογή από οικιστικά έργα, που αψηφούν τα κατασκευαστικά εμπόδια και στέκονται περήφανα στην άκρη των βράχων. Σύμβολα πλούτου, καθώς το κόστος τους αγγίζει τα ύψη λόγω της δύσκολης πρόσβασης και του ανώμαλου εδάφους, αυτά τα έργα είναι, επίσης, άθλοι της αρχιτεκτονικής.


House in Los Vilos, Ryue Nishizawa, Xιλή





«Σαν ένα κύμα που πέφτει πάνω σε μια βραχώδη ακτή» γράφει η Toromanoff, αυτή η κατοικία που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του βραβευμένου με Pritzker Iάπωνα Ryue Nishizawa, είναι εμπνευσμένη από τη δύναμη της θάλασσας και την κίνηση των κυμάτων. Η θολωτή οροφή, εκτός από χάρη, της χαρίζει και σταθερότητα στους ισχυρούς ανέμους, ενώ οι διάφανοι γυάλινοι τοίχοι εξασφαλίζουν περιμετρική θέα στο άγριο φυσικό τοπίο.





The Rock, Gort Scott, Kαναδάς


Στο ορεινό θέρετρο Whistler, με πανοραμική θέα προς τη λίμνη Αlta, η κατοικία The Rock διακρίνεται για τον πολυεπίπεδο όγκο της, που συνδυάζει μπετόν και ξύλο και καμουφλάρεται τέλεια μέσα στο δάσος. To λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Gort Scott «αγκάλιασε με συνέπεια τη μοναδικότητα της τοποθεσίας, την τοπογραφία, την πλούσια πανίδα, τις καιρικές συνθήκες και την εκπληκτική θέα».











Το εμφανές μπετόν συγχωνεύεται με τα σκοτεινά ηφαιστειακά πετρώματα του τοπίου, σε μια κατοικία στην Costa Brava που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντος. Τα ανοίγματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσανατολίζουν τα δωμάτια προς τη θάλασσα και η καθαρότητα του σχεδιασμού αναδεικνύει αλλά και προσκαλεί τη θέα στο εσωτερικό της κατοικίας. Μια σειρά από αίθρια επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του Concrete House να απολαμβάνουν το άγριο, ηλιόλουστο φυσικό τοπίο, προστατεύοντάς τους από τους ισχυρούς ανέμους.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.--.gr

Related posts

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η Wall Street – Μεγάλος χαμένος ο Dow Jones

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή στις απώλειες, αλλά με «άμυνες»

admin

Βρετανία: Ανοίγει ειδικό ταμείο πυρηνικών καυσίμων για να μειώσει την εξάρτηση από τη Ρωσία

admin

Σύνταξη με μπόνους για όσους έχουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα

admin

Η ηλεκτρονική τραπεζική στην υπηρεσία των επιχειρήσεων

admin

Δόσεις δανείων: Τελικές αποφάσεις «παγώματος» επιτοκίων

admin

Είστε 25-39 ετών; Αυτός είναι ο τρόπος να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι

admin

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει το tourism4all

admin

Πέθανε ο νομπελίστας Ντάνιελ Κάνεμαν, πρωτοπόρος στη μελέτη των αποφάσεων στην οικονομία

admin