Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια μεγάλα ελληνικά funds «ανεβάζουν ταχύτητα» στις χρηματοδοτήσεις startups

Τα ισχυρά ελληνικά VCs φτάνουν να εξετάσουν ακόμα και 400 ή περισσότερες περιπτώσεις startups σε ετήσια βάση για να επενδύσουν, πολλές φορές, σε μια ή σε δυο από αυτές.


Βασικά κριτήριά τους, πέρα από μια έξυπνη ιδέα, να υπάρχει καλή «ομάδα», όραμα και πείσμα για την επιτυχία, άρα και προοπτική, έστω και αν χρειαστεί ρίσκο, για να επιλέξουν έναν επενδυτικό στόχο.





Το 2024 θεωρείται μια κομβική χρονιά στο θέμα των χρηματοδοτήσεων που λαμβάνουν οι νεοφυείς εταιρείες, με τα ελληνικά VCs να «ανεβάζουν ταχύτητα» σε αυτόν τον τομέα.





Μετά από τα γεγονότα της τελευταίας διετίας, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης της Silicon Valley Bank, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ύψος των αποτιμήσεων και των χρηματοδοτήσεων κατά την τρέχουσα χρονιά στη διεθνή startup σκηνή, με την ελληνική αγορά να επιφυλάσσει αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες.


Το VentureFriends του Απόστολου Αποστολάκη και του Γιώργου Δημόπουλου, κατά τα φαινόμενα, θα αρχίσει να σηκώνει το 4ο του fund τον Μάρτιο, οπότε λογικά από το καλοκαίρι ή τον προσεχή Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο να υλοποιήσει τις πρώτες του επενδύσεις, είτε σε ξένες είτε σε ελληνικές startups, με συνολικά υπό διαχείρηση κεφάλαια ύψους 100 εκατ. ευρώ.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: /www.--.gr

Related posts

Birkin bag: Γιατί η πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο είναι το ιερό δισκοπότηρο του στυλ και το απίστευτο παρασκήνιο με τη λίστα αναμονής

admin

Κομισιόν: Ανάπτυξη 4% στην Ελλάδα το 2022 με παράλληλη εκτίναξη πληθωρισμού στο 8,9%

admin

Μπαράζ πληρωμών για 1,8 εκατομμύρια συνταξιούχους

admin

Κρυπτονομίσματα: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έχασαν όλα τα χρήματά τους (pics)

admin

Σταϊκούρας: Την άλλη εβδομάδα αιτήσεις και πληρωμές της «Επιστρεπτέας Προκαταβολή 3»

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καναδάς θα απαγορεύσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία

admin

Γιατί το λιγότερο φαγητό παρατείνει τη ζωή μας

admin

Γιατί πήρε δάνειο – μαμούθ Ελληνική εταιρεία αυτοκινήτων;

admin

Κωτσόβολος: Μειωμένες κατά 4% οι πωλήσεις φέτος εν αναμονή της εξαγοράς – Τα επόμενα βήματα

admin