Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψάχνουν τον μάρτυρα κατηγορίας του Μπελέρη

Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δικαστική μάχη του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη και συγκατηγορουμένου του, Παντελή Κοκαβέση, μετά την αναβολή που πήρε εκ νέου χθες η ακροαματική διαδικασία στο αλβανικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς, καθώς δεν εμφανίστηκε ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας, ο Αβντίλ Ράμα. Πρόκειται για τον αδερφό του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει. Υπάρχει μάλιστα και διχογνωμία μεταξύ εισαγγελίας και αστυνομίας, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι ο Ράμα βρίσκεται εκτός χώρας και τη δεύτερη να επιμένει ότι είναι εντός Αλβανίας. Σε κάθε περίπτωση η έδρα διέταξε την αστυνομία να τον εντοπίσει και να τον φέρει στην επόμενη συνεδρίαση ακόμη και διά της βίας, σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει να παραστεί οικειοθελώς.

Με πλούσιο ποινικό μητρώο

Η περίπτωση των αδερφών Ράμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η πλευρά Μπελέρη ζήτησε από την εισαγγελία πληροφορίες για το ποινικό μητρώο του βασικού μάρτυρα Αρσέν Ράμα. Από το οποίο προκύπτει ότι είναι γνώριμος των αλβανικών Αρχών, έχοντας καταδικαστεί, μεταξύ άλλων, για απόπειρες διάρρηξης. Θυμίζω ότι ο εν λόγω, κατά τη δική του κατάθεση, που έγινε προστατευμένα, κεκλεισμένων των θυρών, παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να παράσχει υπηρεσίες πληροφοριοδότη εις βάρος του Μπελέρη. Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο τότε διευθυντής της αστυνομίας Χειμάρρας, που συμπτωματικώς (ή όχι και τόσο) προήχθη σε διευθυντή στην Αυλώνα μετά τη σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου.

Καταγγελίες για παρεμπόδιση

Οσα είπε ο Ράμα προκάλεσαν την αντίδραση του Μπελέρη που κατέθεσε δήλωση στον πρόεδρο του δικαστηρίου, καταγγέλλοντας παραβίαση της ποινικής δικονομίας προς όφελος της εισαγγελίας και εις βάρος της υπερασπιστικής του ομάδας. Οπως πληροφορούμαι, ο Μπελέρης διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο του δικαστηρίου πως «κάθε αίτημα της εισαγγελίας γίνεται δεκτό από εσάς, αρκεί να το ζητήσει», όπως η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του Ράμα, παρότι «η εισαγγελία δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι διακυβεύτηκε η ασφάλειά του». Κατήγγειλε επίσης περιορισμό του δικαιώματός του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αφού, κατά τις ερωτήσεις της υπεράσπισης, «παρεμποδίσατε τους δικηγόρους να απευθύνουν τις ερωτήσεις ως έκριναν, παροτρύνοντας συχνά τον μάρτυρα να μην απαντήσει ή δίνοντας εσείς την απάντηση».

Ξεναγώντας στη Βουλή τον Κασσελάκη

Με ένα μοντέρνο κοντομάνικο λεπτό πλεκτό πόλο μπλουζάκι και στενό παντελόνι εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης (είδατε πώς προσαρμόζομαι κι εγώ στο λάιφσταϊλ;), όπου τον… περιέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου, με τη στενή συνοδεία και της προσωπικής ασφάλειάς του. Εχει πάει αρκετές φορές βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά χθες, λόγω της Ολομέλειας με την παρουσία των αρχηγών, υπήρχε γενική απαρτία. Η πιο χαρακτηριστική εικόνα, πάντως, ήταν όταν βρέθηκε ο Κασσελάκης στο περιστύλιο της Βουλής, μπροστά στην ανοιχτή πόρτα της Ολομέλειας. Και κάθισε μπροστά της και παρακολουθούσε τη συνεδρίαση με τα χέρια σταυρωμένα…

Χειραψίες, ευχές και απορίες

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο ιατρείο και γνωρίστηκε με τους γιατρούς της Βουλής, πήγε στα κυλικεία και χαιρέτησε τους εργαζομένους, και στο καπνιστήριο της Βουλής, όπου έκατσε με τον Παύλο Πολάκη, τον ναύαρχο Αποστολάκη, τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και τον Γιώργο Καραμέρο. Μετά, στο καφενείο, στην παρέα προστέθηκαν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Χρήστος Γιαννούλης. Ενώ στο πέρασμά του από το εντευκτήριο έπεσε πάνω στους Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο που βρήκαν την ευκαιρία να του ευχηθούν καλή επιτυχία στον νέο ρόλο του. Στα συναπαντήματα με νεοδημοκράτες συνέβη κι ένα άλλο υπέροχο όμως: όταν συστήθηκε με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, τον ρώτησε «εσύ ποιος είσαι; Ο υπουργός Ναυτιλίας;». Κι έσπευσε η Τζάκρη να διευκρινίσει ότι είναι αντιπρόεδρος της Βουλής ο άνθρωπος…

Το podcast για το Πολυτεχνείο

Με ρώτησε χθες φίλος της στήλης πώς μπορεί να ακούσει, εκτός Spotify και Apple Podcasts, τα επεισόδια του podcast με την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που επιμελήθηκε, με πολύμηνη έρευνα, η επικεφαλής Podcasts της Alter Ego Media Κατερίνα Μπακογιάννη. Να ενημερώσω λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πως έχουν ανεβεί εξαρχής στην ιστοσελίδα του «Βήματος» (tovima.gr). Θα τα βρείτε εύκολα, στην κατηγορία Podcasts του μενού. Καλή ακρόαση.

Related posts

Τουρκία: Επιφυλακή για δύο ζώνες σε Eβρο και Βόρειο Αιγαίο για αποτροπή τουρκικής πρόκλησης

admin

Το «αντάρτικο» στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε ανοικτός πόλεμος

admin

Αλιβιζάτος κατά Κασιδιάρη: Προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου

admin

Τουρκία: Κλιμακώνει τις απειλές για τα νησιά – «Θα έρθουμε νύχτα»

admin

Στη Δυτική Πελοπόννησο η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ

admin

Θα στείλει πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα η Ελλάδα;

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων»

admin

Πακετάρισμα

admin