Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χ.Α.: Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης

Χ.Α.: Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης

Άνοδο κατά 1,02% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1417,72 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 140,1 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Κύκλος Χρηματιστηριακή:

Στις διεθνείς αγορές, οι δείκτες S&P 500, DAX και CAC κατέγραψαν νέα ιστορικά ρεκόρ δείχνοντας το δρόµο και για το ελληνικό χρηµατιστήριο µετά την άτσαλη οπισθοδρόµηση λόγω της µη αναβάθµισής τους από τη Moody’s και της αναφοράς της J.P. Morgan περί µη σκοπιµότητας µετάταξης του Χ.Α. στις ανεπτυγµένες αγορές. Σαν αποτέλεσµα, οι αγοραστές ανέλαβαν την υπεροπλία και µε οδηγό τράπεζες και δεικτοβαρείς τίτλους οδήγησαν σε ανοδική πορεία το Γ.∆. που κατέγραψε στις δηµοπρασίες το υψηλό της ηµέρας. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,293%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 2,06%) κατέγραψε κέρδη µε την Πειραιώς ( 4,23%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο ΟΠΑΠ ( 2,22%), η ΜΟΗ ( 1,14%), η Τενέργα ( 2,78%), η ΕΛΧΑ ( 1,03%) αλλά και η Q & R ( 12,2%) από τη µικρή κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΕΕΕ (-0,66%), ο Ελλάκτωρ (-1%), η Lamda (-1,01%) και η Cenergy (-0,98%). Απολογιστικά 68 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 34 εκείνων που υποχώρησαν. Οι εταιρείες Austrian Card, E-Net και Μοτοδυναµική ανακοινώνουν τα µεγέθη τους για το 2023.

Η απόφαση της Federal να αφήσει αµετάβλητα τα επιτόκια διατηρώντας την πρόβλεψη για τρεις µειώσεις το 2024, προκάλεσε ευφορία στη Wall Street.

∆ηµιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής κίνησης µε στόχο την προσέγγιση της περιοχής των 1427 µονάδων του Γ.∆.

#Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ

Related posts

Κλουκίνας- Λάππας: Θετική αξιολόγηση για την ΔΠ της Intracom Ακίνητα

admin

Real Consulting: Παράταση χρονοδιαγράμματος και τροποποίηση χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Alumil: Τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά-Υγιής και αναπτυσσόμενη η εταιρεία

admin

S&P: Αναβάθμισε τη Mytilineos- Μία ανάσα από το investment grade

admin

Jumbo: Στις 10 Ιουλίου η αποκοπή μερίσματος

admin

Χρηματιστήριο: Εδραιώνεται σε υψηλά 13 ετών και «βλέπει» 1.400 μονάδες

admin

Μύλοι Κεπενού: Διανομή μερίσματος 0,04465 ευρώ ανά μετοχή

admin

Μοτοδυναμική: Δωρεάν διάθεση 39.139 ιδίων μετοχών σε στελέχη της εταιρείας

admin

ΛΑΜΨΑ: Σύσταση θυγατρικής για τη μίσθωση του «Elatos Resort»

admin