Image default
EUROBANK

Χρηματιστήριο: Ανατροπή στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων – Ποια τράπεζα σκαρφάλωσε στο Νο.2

Αλλαγή στο Νο.2 του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων επέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την Εθνική Τράπεζα να υπερσκελίζει την Eurobank.

Η μετοχή της ΕΤΕ, συγκεκριμένα, ενισχύεται κατά 2% και διαμορφώνεται στα 7,4 ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να υπερβαίνει τα 6,8 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Eurobank, παρότι κερδίζει 1% και αυξάνεται στο 1,81 ευρώ, υποχωρεί στην τρίτη θέση του πίνακα με τις πολυτιμότερες εισηγμένες, καθώς η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ.

Η ανατροπή στη Νο.2 θέση αποδίδεται, κατά κύριο λόγο, στη μίνι διόρθωση της Eurobank κατά το τελευταίο 30ήμερο, με τη μετοχή να χάνει 6%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Εθνική κερδίζει 1%.

Βέβαια, η διαφορά των δύο τραπεζών είναι ευκόλως αναστρέψιμη, καθώς αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ. Επομένως, θεωρείται βέβαιο ότι η «μάχη» μεταξύ ΕΤΕ και Eurobank θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα.

Από τις αρχές του έτους, η συνολική άνοδος της ΕΤΕ ξεπερνά το 16%, ενώ η αντίστοιχη της Eurobank ακολουθεί στο 12%. Σε επίπεδο 12μηνου, δε, η αύξηση των δύο μετοχών διαμορφώνεται στο 62% και στο 45%.

Και οι δύο τράπεζες, σε κάθε περίπτωση, «φιγουράρουν» κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον τελευταίο γύρο ανακεφαλαιοποιήσεων, δηλαδή από τα τέλη του 2015.

Η πρώτη 10άδα

Όσον αφορά την 1η θέση στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων, η Coca – Cola έχει πιάσει… στασίδι με αξία 10,6 δισ. ευρώ. Μετά τις ΕΤΕ και Eurobank, ακολουθούν ο ΟΠΑΠ με 6,1 δισ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 5,6 δισ. ευρώ.

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν η Mytilineos με 5,1 δισ. ευρώ, η Τρ. Πειραιώς με 4,9 δισ. ευρώ, η ΔΕΗ με 4,4 δισ. ευρώ, η Alpha Bank με 4,0 δισ. ευρώ και η Jumbo με 3,5 δισ. ευρώ.

O πίνακας των κεφαλαιοποιήσεων (σε δισ. ευρώ)

  • Coca Cola 10,6
  • ΕΤΕ 6,8
  • Eurobank 6,7
  • ΟΠΑΠ 6,1
  • ΟΤΕ 5,6
  • Mytilineos 5,1
  • Πειραιώς 4,9
  • ΔΕΗ 4,4
  • Alpha 4,0
  • Jumbo 3,5

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Το πρόγραμμα αποεπένδυσης του ΤΧΣ

ad

Eurobank: Πόσο εφικτή είναι ισχυρή ανάκαμψη με ταυτόχρονη μείωση των ελλειμμάτων

admin

Eurobank: Στο τρέχον τρίμηνο η ζημιά 1,5 δισ. από Cairo

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

ad

Eurobank: Αναδείχθηκε καλύτερη ψηφιακή τράπεζα για καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη

admin

Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης

ad

Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση 300 εκατ. € για την 3η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης

ad

Eurobank: Κληρώνει τη Δευτέρα για το mega deal

admin

Eurobank: Ποιοι αγόρασαν το ομόλογό της

ad