Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΧΑ: Οι προϋποθέσεις που δείχνουν αν έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση

ΧΑ: Οι προϋποθέσεις που δείχνουν αν έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση

Άνοδο κατά 0,29% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1399,87 µονάδες

Παράλληλα, σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 175,97 εκ. ευρώ. Στον απόηχο των ιστορικών ρεκόρ των διεθνών δεικτών, όπως του DAX, του CAC και του S& P 500, οι αγοραστές οδήγησαν στο ξεκίνηµα σε ανοδική κίνηση το Γ.∆. και λίγο πριν τις 12µµ κατέγραψε το ενδοσυνεδριακό υψηλό του. Όµως, στη συνέχεια οι πωλητές ανέλαβαν την υπεροπλία και µέχρι τις δηµοπρασίες πέτυχαν να µειώσουν αισθητά τα αρχικά κέρδη στις δηµοπρασίες. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετων τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,152%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 0,34%) κατέγραψε κέρδη µε την Alpha ( 1,44%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόµη κατέγραψε η ∆ΕΗ ( 0,97%), τα ΕΛΠΕ ( 0,62%), ο ΟΠΑΠ ( 0,60%), η Cenergy ( 1,68%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ( 1,05%), η Τενέργα ( 1,31%), η ΕΛΧΑ ( 0,62%) αλλά και η ΕΧΑΕ ( 0,76%) από τη µεσαία κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο Τιτάν (-1,18%), η ΜΟΗ (-1,95%), ο Μυτιληναίος (- 0,51%), το Jumbo (-0,84%) και η Infoquest (-1,18%).

Απολογιστικά, 69 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 36 εκείνων που υποχώρησαν.

Η χτεσινή υποτονική συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από την νέα αποτυχηµένη απόπειρα ανακατάληψης των 1401 µονάδων που αποτελούν τον εκθετικό ΜΚΟ 30 ηµερών, γεγονός που αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας.

Στα θετικά να σηµειώσουµε ότι ο Γ.∆. αρνήθηκε να κλείσει χαµηλότερα της στήριξης των 1388 µονάδων. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, για να ισχυριστούµε µε σχετική ασφάλεια ότι ολοκληρώθηκε η διόρθωση θα πρέπει να υπερβεί τις 1420 µονάδες, επισηµαίνει η τεχνική ανάλυση.

#ΓΕΝΙΚΟΣ_∆ΕΙΚΤΗΣ #ΧΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ #χρηματιστήριο

Related posts

Εθνική: Εκδοση νέου senior preferred ομολόγου, σε στερλίνα

admin

Ideal: Στο 8,22% το ποσοστό του Κ. Τσουβελεκάκη

admin

Profile: Αύξηση 15% στον κύκλο εργασιών στο α’ τρίμηνο

admin

Η Optima αυξάνει την τιμή-στόχο για την Πειραιώς

admin

Orilina: Άνω του 10% το ποσοστό της Banque Pictet&Cie

admin

Χρηματιστήριο: Περιμένοντας την αξιολόγηση της S&P

admin

Alpha Services and Holdings Investor Day , την Τετάρτη 7 Iουνίου

admin

Μετοχή ΔΑΑ: Οι πρώτες συστάσεις από Morgan Stanley και Deutsche Bank

admin

Η πρόσφατη άνοδος στην Wall Street είναι bear market rally

admin