Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τι αποφάσισε για την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής το Δ.Σ. του ΤΧΣ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου και μετρώντας, ενδιαμέσως, την εξέλιξη και τις συνέπειες της πολεμικής σύρραξης στην Μέση Ανατολή και το ενδιαφέρον των επενδυτών, αναμένεται να πατηθεί το κουμπί για το πρώτο κύμα αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του -.gr στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΧΣ κλιμάκιο της JP Morgan κατά την εισήγηση που έκανε για την αποεπένδυση του Ταμείου από την Εθνική Τράπεζα παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές από τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή. Τα στελέχη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτίμησαν ότι η αγορά δεν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Από την πλευρά της διοίκησης του Ταμείου τα μέλη του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τόνισαν ότι η προετοιμασία πρέπει να προχωρήσει και η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2023. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Εθνική, αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Επομένως εφεξής η JP Morgan αλλά και οι σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας (Goldman Sachs και Morgan Stanley) θα κληθούν να τεστάρουν εκ νέου – ήδη είχαν γίνει σχετικές επαφές το προηγούμενο διάστημα – το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αποεπένδυση υπό το πρίσμα πλέον της εξέλιξης στην Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επιδιώκεται η διάθεση του 20% των μετοχών της Εθνικής Tράπεζας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του Νοεμβρίου. Η πρόταση αυτή συνεχίζει να είναι η επικρατέστερη, ωστόσο οι εξελίξεις εντός των επόμενων εβδομάδων και μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Μέση Ανατολή θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ελέγχει το 40,3% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Related posts

Υψηλά κέρδη και μερίσματα για τους Σουηδούς της Intrum

admin

Χαντζηνικολάου: Υψιστη προτεραιότητα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας

admin

Εναλλαγή ανά δυο εβδομάδες στο προσωπικό καταστημάτων Alpha Bank

admin

Αλμα 173% στα κέρδη 2ου τριμήνου για την Bank of America

admin

Στην Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την PQH

admin

Η Fitch υποβαθμίζει 10 ευρωπαϊκές τράπεζες

admin

Τι ρώτησαν τα funds στους Ελληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο

admin

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Ελβετίας

admin

Λαγκάρντ: Η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται σε δύο πατερίτσες

admin