Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεστ

Μπορεί να μοιάζει ο ορίζοντας μακρινός, μα οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι εγγύτερα από ό,τι πιστεύουμε. Και επίσης είναι ένα εκλογικό και πολιτικό ορόσημο που μοιάζει να καθορίζει το όλο περιβάλλον εν Ελλάδι και για όλα τα κόμματα.

Κατ’ αρχάς για την κυβέρνηση ο πήχης και η επίδοση θα αποτυπώσει ως έναν βαθμό τη φθορά ή την αντοχή της. Το τελευταίο θα είναι συναρτώμενο από τους μεταρρυθμιστικούς στόχους και από τις επιδόσεις της χώρας σε μια σειρά δεικτών. Ας μην ξεχνά η κυβέρνηση πως θα δοκιμαστεί σε πρώτη φάση και ο τρόπος που αμύνεται στις πληθωριστικές τάσεις.

Προφανώς το κρας τεστ θα είναι κρίσιμο και για το σύνολο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Εδώ θα φανεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε οριστική αποδρομή, αν θα πλαγιοκοπείται από τον νέο φορέα της ομάδας των αποχωρησάντων, αν θα αντέξει την επίσης ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Η όλη ανασύνθεση που θα καταγραφεί θα είναι κρίσιμη για το πολιτικό τοπίο ενώ και ο λόγος που θα εκφωνηθεί από τα κόμματα θα δείξει αν υπάρχει χώρος για εκ νέου βερμπαλισμούς ή έχει επικρατήσει μια θεσμικότητα που μόνον θετική θα είναι για όλους.

Το σύνολο της Κεντροαριστεράς θα δείξει αν έχει την ευελιξία συμπορεύσεων ενώ το σύνολο του συντηρητικού χώρου αν μπορεί να προσαρμόζει τις ατζέντες του χωρίς να αναιρεί την ιστορικότητά του, οριοθετώντας όμως το νέο πλαίσιο μακριά από ευρωσκεπτικισμούς και ακροδεξιές ρητορικές.

Related posts

Υπέρ των διαγραφών ο Πολάκης – «Θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία»

admin

Ρηματική Διακοίνωση της Αθήνας: Νόμιμες οι έρευνες στην Κρήτη

admin

Μαχητής του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ» μίλησε στην ελληνική Βουλή

admin

Το σύντομο ταξίδι ενός διάττοντος αστέρα

admin

Δημήτρης Βίτσας: «Δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα του νέου κόμματος»

admin

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

admin

Το προφίλ των 16άρηδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά

admin

Βορίδης για αυτοδιοικητικές εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να γίνει ουρά του ΠΑΣΟΚ μετά τα αποτελέσματα

admin

Ελλάδα – Τουρκία σε μία νέα φάση αναμονής

admin