Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για αυτοδιοικητικές εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να γίνει ουρά του ΠΑΣΟΚ μετά τα αποτελέσματα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να γίνει ουρά του ΠΑΣΟΚ και αυτό επιτείνει την εσωστρέφεια», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ για τα εκλογικά συμπεράσματα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βόριδης, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως «περίπου αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Απαντώντας σε ερώτημα για τις περιπτώσεις που υποψήφιοι της ΝΔ είναι αντιμέτωποι με γαλάζιους αντάρτες παρατήρησε ότι δεν βγαίνει πολιτικό-ιδεολογικό συμπέρασμα. Όπως είπε σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με πρόσωπο και υπογράμμισε την προσπάθεια που θα καταβάλλει η ΝΔ, και αυτήν την εβδομάδα, να αναδείξει τα πλεονεκτήματα των δικών της υποψηφίων, όπως είπε. Σε κάθε περίπτωση, το «13 στα 13», μιλώντας για τις περιφέρειες, είναι στόχος για τη ΝΔ, πρόσθεσε.

Αμέσως μετά, επισήμανε το βασικό πολιτικό συμπέρασμα αυτών των εκλογών. «Ο πρωθυπουργός έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», τόνισε, λέγοντας ότι οι πολίτες δεν λένε ότι δεν έχουν προβλήματα. Αλλά, λένε ότι εκείνος, ο οποίος μπορεί να τους τα λύσει, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκος. Πιστεύουν, επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την επίλυσή τους».

Ποιοι 14 δήμαρχοι εκλέχθηκαν από σήμερα στην Αττική, ποιοι 21 δήμοι πάνε σε δεύτερο γύρο

Ερχόμενος στα της αντιπολίτευσης έγινε συζήτηση για την ορμή που φέρνει, όπως ελέχθη, η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Κατεγράφη το ανάποδο», ήταν το συμπέρασμα του υπουργού, ο οποίος υπογράμμισε και την προσπάθεια των «φίλων του νέου αρχηγού», να τον αποσυνδέσουν από το αποτέλεσμα. Όμως, συνέχισε, όταν ένας νέος αρχηγός έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, βλέπει κανείς μια τάση, μια ροπή και ένα αντίκρισμα. Αυτό όχι μόνο δεν διεφάνη, αλλά διεφάνη το αντίστροφο, υποστήριξε επιχειρηματολογώντας επ’ αυτού ότι σε όλες τις μεγάλες αυτοδιοικητικές ενότητες δεν υπάρχει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο β’ γύρο. Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Ένωση Περιφερειών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ισχνή δύναμη», με ποσοστό που μπορεί να είναι κάτω από το 5%, επεσήμανε. Τούτων δοθέντων, η εκλογή του νέου αρχηγού επιτείνει την κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε.

«Ριζοσπαστικοποίηση τμήματος των ψηφοφόρων της Αριστεράς»

Όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ, παρατήρησε ότι η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε ριζοσπαστικοποίηση τμήματος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, οι οποίοι πηγαίνουν στο ΚΚΕ. Η εσωτερική περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε οριακά οφέλη του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, σε ενίσχυση του ΚΚΕ, ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Για την αποχή, είπε πως δεν υπήρξε κάποια θεαματική αύξηση. Στην πραγματικότητα, υπήρξε μικρή αύξηση στην Αττική και, κυρίως, στον Κεντρικό Τομέα.

Κλείνοντας με τις δηλώσεις του επανεκλεγέντος δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε κατ’ αρχάς ότι «ξαφνικά έχουμε μετατρέψει σε θεσμικό πολιτικό παράγοντα τον κ. Μπέο. Το ύφος του δεν εκφράζει και δεν το υιοθετεί κανένας από εμάς». Στο σημείο αυτό, διερωτήθηκε δε, γιατί δημοσιογράφοι και πολιτικοί -μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- μιλούν για αυτόν. Είναι «αυτονοήτως κακό, αλλά ξαφνικά το υπερδιαστασιολογούμε. Ο Μπέος έτσι ήταν πάντοτε, δεν έγινε έτσι τώρα. Ο Μπέος μιλά με αυτόν τον τρόπο στα δημοτικά συμβούλια». Και, κλείνοντας, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «περιθωριακές, απολύτως καταδικαστέες συμπεριφορές».

Related posts

Η ημέρα με τα γάντια: Οι θεαματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μέση Ανατολή: Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ – Ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή

admin

Ανδρουλάκης: Και στο έγκλημα των Τεμπών επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο – Διαφθορά και συγκάλυψη

admin

Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του F-16 ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Φιλοξενία προσφύγων ή πέναλτι από την ΕΕ

admin

Μητσοτάκης: Να υπακούουν οι πολίτες τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

admin

Ο Μπλίνκεν αύριο στα Χανιά με γεμάτη ατζέντα

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για debate

admin

ΚΚΕ: Η πρόκληση Ερντογάν επιβεβαιώνει ότι Κυπριακό και συνδιαχείριση Αιγαίου είναι στην ατζέντα

admin