Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε Π. Μαρινάκη: Η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά 25% στη διακυβέρνηση της ΝΔ

Απάντηση στα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Παύλου Μαρινάκη για τους ποινικούς κώδικες και τον ισχυρισμό ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 2019 έναν Ποινικό Κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών» έδωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σαρακιώτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εκτόξευσε αθλιότητες και ύβρεις.

«Τα φθηνά σχόλια και η λάσπη στον ανεμιστήρα συνθέτουν ένα πρωτοφανές μείγμα ποινικού λαϊκισμού, το οποίο διαθέτει μηδαμινή επαφή με την επιστήμη και τα πραγματικά δεδομένα, όπως καταδείχθηκε και από την πρόσφατη κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση της… 17ης αλλαγής στους Ποινικούς Κώδικες, τα τελευταία 4,5 χρόνια! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να εκτοξεύει απολύτως αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ας εξηγήσει στους πολίτες γιατί η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά 25% κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Ας απολογηθεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την ατιμωρησία, η οποία επικρατεί όσον αφορά τα βαριά εγκλήματα, με αποτέλεσμα η Αθήνα να θυμίζει… Σικάγο του Μεσοπολέμου», ανέφερε.

«Η Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλει ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν μετατραπεί σε… τροχονόμους»

Ακολούθως ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «οι πολίτες πληροφορούνται και βιώνουν καθημερινά την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, της Ελλάδας των ανεξιχνίαστων εγκλημάτων σε ποσοστό 65% και της μη διαλεύκανσης της δολοφονίας Καραϊβάζ, της Ελλάδας των ατιμώρητων εγκλημάτων του λευκού κολάρου και της συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών».

Καταληκτικά ο Γιάννης Σαρακιώτης υποστηρίζει ότι «επειδή το ψέμα και η μικροκομματική σπέκουλα καταδικάστηκαν πρόσφατα από σύσσωμο τον νομικό κόσμο της χώρας στο πλαίσιο της συζήτησης για τους Ποινικούς Κώδικες, ενώ και η Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλει ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν μετατραπεί σε… τροχονόμους, τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ οφείλουν να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και ταπεινότητα».

Related posts

«Κλείδωσαν» οι νομοθετικές αλλαγές για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Pass και αυξήσεις μισθών στη «φαρέτρα» του πρωθυπουργού στις προγραμματικές

admin

Ανοικτή σύγκρουση με τα Τίρανα για τον Μπελέρη

admin

Καταλυτική παρέμβαση Ντόρας για το Κόσοβο

admin

Ελενα Ακρίτα: Αλλάζει στάση και τάσσεται υπέρ Κασσελάκη

admin

«Δεν πάμε πουθενά» από Αχτσιόγλου – Σφοδρή κριτική στον Κασσελάκη

admin

Μητσοτάκης: Η ανάμνηση μελανών σελίδων του παρελθόντος, οδηγός για την αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον

admin

Μητσοτάκης: Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που επλήγησαν – Αύριο ανοίγει η ειδική πλατφόρμα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η… κατάληψη στα προφίλ του Κασσελάκη λόγω των think tank

admin