Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο συρτάρι γάμος και τεκνοθεσία

Στο συρτάρι γάμος και τεκνοθεσία

Η διχογνωμία που εμφανίστηκε εντός της ΝΔ μετά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά κατά της τροπολογίας για τους μετανάστες φαίνεται πως έχει παράπλευρες απώλειες. Και αυτές δεν είναι άλλες από τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία οι κοινοβουλευτικοί ψίθυροι μεταφέρουν στις περίφημες ελληνικές καλένδες – λόγω της βεβαιότητας πως θα δημιουργήσει κι άλλο μέτωπο. Αυτήν την επιλογή, ωστόσο, υπάρχουν και κόμματα της αντιπολίτευσης που τη βλέπουν με ανακούφιση, καθώς ειδικά αντιδράσεις για την τεκνοθεσία έχουν παρατηρηθεί και στα μεγαλύτερα από αυτά.

Αντί Ολομέλειας

Τον τρόπο τον πατένταρε πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης: όσο βρισκόταν εκτός Βουλής ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τις μέρες που υπήρχε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών η ΚΟ του κόμματος έκανε συνεδριάσεις το πρωί, προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια. Το ίδιο έγινε τώρα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μετά την ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε και από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες – χωρίς κέρασμα, κάτι που σημειώθηκε.

Πασοκικά έθιμα

Αντιθέτως, γνώστες των κοινοβουλευτικών εθίμων αποδείχτηκαν οι ιθύνοντες της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η γραμματέας Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με τον διευθυντή Γιάννη Κουτσούκο και τον Χάρη Δημακαρέα έφτασαν στην αίθουσα φορτωμένοι μια σακούλα με βελγικά σοκολατάκια για να ευχηθούν για τις γιορτές. Ενδεικτικό ίσως και της αισιοδοξίας που κυριαρχεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ για τη νέα χρονιά, αλλά και για τα θετικά κατάλοιπα της εποχής «του παλιού, του ορθόδοξου».

Αριστερή σημειολογία

Το παιχνίδι της γραβάτας έχει κι αυτό τη δική του σημασία – ολόκληρο ζήτημα είχε γίνει η αφόρετη γραβάτα του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τελικά οι γραβάτες κέρδισαν, και πλέον η παρουσία τους επισημαίνεται με τον ίδιο τρόπο που κάποτε σημειωνόταν η απουσία τους. Και τη σημειολογία την αξιοποιούν και στη Νέα Αριστερά: ο πρόεδρος της ΚΟ των έντεκα, όταν ανέβηκε στο βήμα, φορούσε προφανώς γραβάτα. Χρώματος παραδοσιακά αριστερού κόκκινου.

Related posts

Κικίλιας κατά Παπαδημητρίου: Υποτιμητικό και προσβλητικό το «υπουργός μπασκετμπολίστας»

admin

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Η ΝΔ διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, λέει η Νέα Αριστερά

admin

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία θα θέσει το Κυπριακό ως προϋπόθεση για να πει «ναι» σε Σουηδία – Φινλανδία για ΝΑΤΟ

admin

Μητσοτάκης για εκλογές: «Από τον Απρίλιο και μετά…»

admin

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Ανθέλληνας είναι όποιος κάνει την Ελλάδα μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη

admin

Κώστας Κατσαφάδος: «Ιστορικό μας χρέος η προστασία των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα»

admin

Σπαρτιάτες: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης το ακροδεξιό κόμμα μετά τις δηλώσεις Στίγκα περί «Greek Mafia»

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ

admin

Ζητείται ενιαία φωνή για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin