Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ

Ιπτάμενοι αρακάδες

Κάποια στιγμή κατά το μεσημεράκι, το καφενείο της Βουλής άδειασε και γέμισε το εστιατόριο: οι βουλευτές της ΝΔ κυρίως, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρήκαν την ευκαιρία για ένα διάλειμμα για φαγητό. Η κίνηση και οι παραγγελίες ήταν τόσες πολλές, που οι σερβιτόροι αναγκάζονταν να κάνουν ελιγμούς ανάμεσα στα τραπέζια και τον κόσμο – κάποιοι ήταν πετυχημένοι, κάποιοι λιγότερο, με τους παριστάμενους να βλέπουν σε ζωντανή μετάδοση λίγο αρακά να ξεγλιστράει από το πιάτο και να προσγειώνεται στο πάτωμα, δίπλα στο τραπέζι του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη και του Δημήτρη Καιρίδη.

Παρών ο Κασσελάκης

Στα έδρανα των επίσημων επισκεπτών βρέθηκε, για δεύτερη φορά, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης – εν αναμονή και της απόφασής του για τις «συνέπειες» που θα έχουν οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του. Τα μεσάνυχτα, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε πάρτι για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, σε ένα από τα πιο γνωστά γκέι μπαρ στο Γκάζι, με σύνθημα «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μας» – τη φράση με την οποία ο ίδιος έκανε δημόσιο coming out στην ελληνική τηλεόραση.

«Πάρτε τα σχετικά»

Εχουν πει πολλές φορές πως η «συγκατοίκηση» στην κυβέρνηση από το 2012 έως το 2014 δεν τους άφησε κοινή κληρονομιά μόνο το προσωνύμιο «Σαμαροβενιζέλοι»: Μπορεί η στάση του Αντώνη Σαμαρά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα να μην έχει καμία σχέση με την άποψη του Βαγγέλη Βενιζέλου, όμως όταν ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να καταθέσει ένα έγγραφο στα πρακτικά, κάλεσε τη γραμματεία με τη φράση-copyright του Βενιζέλου «πάρτε τα σχετικά».

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου την Πέμπτη

admin

Μυστικές διεργασίες για τα Γλυπτά

admin

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Έχω αφήσει πίσω μου το συμβάν με τον Σούνακ»

admin

Πτώση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Πόσοι «βλέπουν» διάσπαση;

admin

Στα άκρα πλέον η σύγκρουση μεταξύ Ερντογάν και Νετανιάχου

admin

Τουρκικά ΜΜΕ για αμερικανικό μπλόκο στα F-16: «Πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι»

admin

ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

admin

Αλβανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα κάνει γεωτρήσεις στην αλβανική θάλασσα και ο Ράμα σιωπά

admin

Ομόφωνο «όχι» από την Ιερά Σύνοδο στον γάμο των ομοφύλων

admin