Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πτώση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Πόσοι «βλέπουν» διάσπαση;

Η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει χαμηλότερα ποσοστά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται λίγο «ανεβασμένο».

Κατά τα λοιπά, με 17,7% προηγείται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll για το ACTION24, σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 νοικοκυριών, το διάστημα 21 – 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων), η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, το ΚΚΕ 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%, οι Σπαρτιάτες 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,8% και η Νίκη 3,7%. Στο 15% είναι οι αναποφάσιστοι.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένα ποσοστό 47,2% δηλώνει ικανοποιημένο και μάλλον ικανοποιημένο από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 41,6% που δηλώνει «όχι» και «μάλλον όχι».

«Βλέπουν» διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό της τάξης του 68,5% δηλώνει ότι μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η επικοινωνιακή… «καταιγίδα» Κασσελάκη δεν φαίνεται να τους απασχόλησε ιδιαίτερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στη μέτρηση.

Το 66,2% απάντησε «καθόλου» και «λίγο» στο ερώτημα «πόσο σας απασχόλησε και παρακολουθήσατε την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Related posts

Σπουδή στο ροζ

admin

Το ΠΑΣΟΚ γίνεται 49 ετών και γιορτάζει την 3η του Σεπτέμβρη

admin

Μητσοτάκης στο TikTok: Η ατάκα «Ντιμπέι ρε» και ο απολογισμός της τηλεμαχίας

admin

Νέο σκάνδαλο υποκλοπών στην Ευρωβουλή

admin

Θεοδωρικάκος προς Σοϊλού: Ο κόσμος είδε τη στάση της Τουρκίας με τους 92 γυμνούς μετανάστες

admin

Ευρωεκλογές: Έκκληση Μαργαρίτη Σχοινά στην Τέιλορ Σουίφτ να κινητοποιήσει τους νέους ψηφοφόρους

admin

Παραδοχή Μητσοτάκη: Δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το δάσος της Δαδιάς

admin

Το Κυπριακό ανακατεύει την τράπουλα

admin

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Πάρτε τώρα τα μέτρα που πρέπει»

admin