Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαιούχοι οικονομικών ενισχύσεων: Τι πρέπει να κάνετε αν δεν σας πιστώθηκαν τα επιδόματα

Σε αγώνα δρόμου θα αποδυθούν οι υπηρεσίες του

ΕΦΚΑ

προκειμένου μετά την ψήφιση του

ασφαλιστικού

νομοσχεδίου το μεσημέρι της Τρίτης (19/12), να εκδοθεί άμεσα ΦΕΚ για την πληρωμή των 739.926 δικαιούχων του επιδόματος προσωπικής διαφοράς 100-200 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η διάταξη για τη χορήγηση της προσωπικής διαφοράς εμπεριέχεται στο μίνι ασφαλιστικό.

Στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα (19/12) καταβλήθηκε το επίδομα των 150 ευρώ, σε περίπου 930.000 χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου ή προσυνταξιοδοτική παροχή μηνός Οκτωβρίου 2023 αθροιστικώς, συνολικού καθαρού προ φόρου ποσού έως και επτακόσια (700) ευρώ και οι οποίοι κατά τον μήνα αυτό είχαν ποσό προσωπικής διαφοράς συντάξεων, ίσο ή μικρότερο των δέκα (10) ευρώ ή αρνητικό ποσό προσωπικής διαφοράς ή χωρίς προσωπική διαφορά.

Επίσης, καταβλήθηκε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε 46.000 περίπου δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023.

Οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν πιστώθηκαν τα εν λόγω ποσά έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης για το λόγο απόρριψης -ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιηθεί-μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ στο μενού: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Συνταξιούχοι → Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης  Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023 (Άρθρο 118 του Ν 5072/2023).

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και σε πραγματικό χρόνο μπορούν να δουν το ποσό της ενίσχυσης που έλαβαν ή σε περίπτωση που δεν έλαβαν τους λόγους απόρριψης, οπότε πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα.



Ειδήσεις σήμερα: Ασπρόπυργος: Η άγρια καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του 28χρονου αστυνομικού – Δείτε βίντεοΛάρισα: Θέλουμε μόνο να γίνει καλά, λέει η μητέρα του 18χρονου που τραυματίστηκε με ηλεκτρικό πατίνιΓκάζι: Διακίνηση μεταναστών, ναρκωτικά, όπλα – Το «βαρύ» παρελθόν του 33χρονου συνεργού του πιστολέρο

Related posts

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Με «βουτιά» ξεκινούν οι σημερινές συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

admin

Μόνο μία εθνική σύνταξη για τους διπλοσυνταξιούχους – Κατώτατο όριο 360 ευρώ για τις συντάξεις χηρείας

admin

Κ. Δενδρινός (L. Marine) για την νέα μαρίνα στην Νότια Κέρκυρα: «Πώς ο Καλυβιώτης θα γίνει… Μονακό» (pics)

admin

Αναβάθμιση της ΔΕΗ από την Standard & Poor’s

admin

Ανατιμήσεις: Όλο και πιο… «πικρός» ο καφές λόγω ακρίβειας και κλιματικής αλλαγής

admin

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: «Μαύρη» εβδομάδα για τις τράπεζες – Στο 11,47% οι απώλειες

admin

Οικογένεια Μαρτίνου: Από τη Γλυφάδα, στους ισχυρούς της παγκόσμιας ναυτιλίας με 290 πλοία και ιστορία 50 ετών

admin

Πληθωρισμός – Τζεντιλόνι: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο ύφεσης

admin

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Δυναμική επέκταση στο Factoring, με την ίδρυση θυγατρικής

admin