Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί: Βλέπουν ρωσική προβοκάτσια πίσω από την επίθεση στη Μόσχα

Απαντώντας στις ανακοινώσεις της ρωσικής μυστικής αστυνομίας η οποία επιχείρησε να συνδέσει τους δράστες του μακελειού στον συναυλιακό χώρο του Κρασνογκόρσκ στα προάστια της Μόσχας με την Ουκρανία – τις οποίες μάλιστα έσπευσε να υιοθετήσει στο διάγγελμά του και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν – χωρίς να προσκομίσει πειστήρια για αυτό, με μοναδικό επιχείρημα ότι οι δράστες προσπαθούσαν να διαφύγουν προς το σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας έκανε λόγο για ρωσική προβοκάτσια. 

Συγκεκριμένα, το Κέντρο για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης (CPD) του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας ανέφερε πως η επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Κρασνογκόρσκ, στα προάστια της Μόσχας, μπορεί να είναι μια επιχείρηση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών για να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν έτσι ένα νέο κύκλο στρατιωτικών επιχειρήσεων μέσα στα ουκρανικά εδάφη.

“Η τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα μπορεί να είναι μια επιχείρηση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών για να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν ένα νέο κύμα επιθέσεων. Οι κατηγορίες εναντίον της Ουκρανίας που προέρχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία επιβεβαιώνουν ήδη αυτή την εκδοχή”, αναφέρει το μήνυμα της υπηρεσίας στο Telegram.

Το Κέντρο για την Αντιμετώπιση της Παραπληφόρησης υπενθύμισε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία από τις αρχές Μαρτίου και συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν τους χώρους μαζικών συγκεντρώσεων. Παρόμοιες προειδοποιήσεις είχαν εκδώσει επίσης οι πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και πολλών άλλων δυτικών χωρών.

“Η Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας έχει ήδη δηλώσει ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Κρασνογκόρσκ είναι μια σκόπιμη πρόκληση των ειδικών υπηρεσιών του Πούτιν, για την οποία η διεθνής κοινότητα είχε προειδοποιήσει”, τόνισε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το Κέντρο για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης πρόσθεσε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις με μεγάλο αριθμό νεκρών Ρώσων πολιτών, όπως η έκρηξη στη Μόσχα το 1999 και η ομηρία σε θέατρο το 2002, χρησιμοποιήθηκαν ήδη από το Κρεμλίνο για να δικαιολογήσουν τον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας και την επίθεση κατά του τσετσενικού λαού.


 

Related posts

Υπ. Εξωτερικών Ιράν: Οι φιλοϊρανικές οργανώσεις δεν μπορούν να μείνουν “σιωπηλές” απέναντι στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

admin

Ολλανδία: Αυξάνονται οι αντιδράσεις κατά του διορισμού Χούκστρα στη θέση του Επιτρόπου για τη Δράση και το Κλίμα

admin

Βρετανία: Πιθανό το Κρεμλίνο να μη χρηματοδοτεί πλέον τη Wagner

admin

Η Ρωσία μπορεί να επανεξετάσει τα όρια του προϋπολογισμού για να επιτρέψει υψηλότερες δαπάνες

admin

Επανήλθε η κυκλοφορία στη γέφυρα της Κριμαίας μετά από μια σύντομη διακοπή

admin

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι λόγοι που το Μπακού αποφάσισε τώρα να εξαπολύσει τη στρατιωτική επιχείρηση

admin

Συμφωνία Μελόνι και Ράμα για την εγκατάσταση μεταναστών από την Ιταλία στην Αλβανία – Έντονες αντιδράσεις

admin

Κομισιόν: Κανόνες για την αντιμετώπιση απειλών από μη στρατιωτικά drones

admin

Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ “παίζει με τη φωτιά” – “Πάμε εδώ για ολοκληρωτική νίκη”

admin