Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Υπ. Εξωτερικών Ιράν: Οι φιλοϊρανικές οργανώσεις δεν μπορούν να μείνουν “σιωπηλές” απέναντι στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις στην περιοχή δεν μπορούν να παραμείνουν “σιωπηλές” απέναντι στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, τονίζοντας ότι είναι επείγον ζήτημα ο τερματισμός του πολέμου.

“Είναι φυσικό ότι οι αντιστασιακές οργανώσεις δεν θα παραμείνουν σιωπηλές απέναντι στα εγκλήματα” που διαπράττονται στο παλαιστινιακό έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ.

“Δεν θα ακούσουν τις συμβουλές κανενός, άρα πρέπει να εκμεταλλευθούμε την τελευταία πολιτική ευκαιρία για να τερματίσουμε τον πόλεμο”, είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίν μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Οι δηλώσεις του συμπίπτουν με την αύξηση των επιθέσεων των ένοπλων οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Ισλαμική Δημοκρατία στην περιοχή κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν το εβραϊκό κράτος στον πόλεμο κατά της Χαμάς μετά τις πρωτοφανούς αγριότητας επιθέσεις της κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι της Υεμένης υποσχέθηκαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ. Προηγουμένως, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν drones κατά του ισραηλινού εδάφους.

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, οι ανταλλαγές πυρών με την λιβανική Χεζμπολάχ, ένα από τα ισχυρότερα ένοπλα φιλοϊρανικά κινήματα στην περιοχή, είναι καθημερινές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γενίκευση της σύρραξης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν δεχθεί 14 επιθέσεις στο Ιράκ και 9 στην Συρία κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Στην Ντόχα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε και με τον καταριανό ομόλογό του Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι, ο οποίος απηύθυνε επίσης προειδοποίηση για επέκταση της σύρραξης και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Το Κατάρ και το Ιράν είναι ένθερμοι υποστηρικτές της παλαιστινιακής υπόθεσης και διατηρούν σχέσεις με την Χαμάς.

Το εμιράτο φιλοξενεί την μεγαλύτερη αμερικανική βάση στην Μέση Ανατολή και στεγάζει παράλληλα το πολιτικό γραφείο της Χαμάς και τον αρχηγό της Ισμαΐλ Χανίγε.

Μετά την Ντόχα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν θα επισκεφθεί αύριο την Αγκυρα για να συζητήσει την σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν θα έχουν επίσης συνομιλίες για “τις διμερείς σχέσεις και άλλα περιφερειακά θέματα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Related posts

Γέλεν: Από 1η Ιουνίου δύσκολο να γίνονται όλες οι πληρωμές χωρίς αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους

admin

Οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία σε 15 μήνες πολέμου έφθασαν έως τα τέλη Μαΐου τους 47.000 νεκρούς,

admin

Ουκρανία: Οι ένοπλες δυνάμεις έπληξαν δεξαμενές πετρελαίου στη κατεχόμενη πόλη Λουχάνσκ

admin

Χιλιάδες διαδηλώνουν στο Λονδίνο υπέρ των Παλαιστινίων

admin

Χαμάς: Aντιπροσωπεία της θα μεταβεί στο Κάιρο την 7η Απριλίου για συνομιλίες για μια εκεχειρία στη Γάζα

admin

Ισραήλ: Ακροδεξιός υπουργός λέει πως η Γάζα δεν μπορεί να επιβιώσει ως ανεξάρτητη οντότητα

admin

Σεισμός 6,5 βαθμών στο δυτικό Αφγανιστάν

admin

Η Gazprom απειλεί με κυρώσεις την ουκρανική Naftogaz

admin

Σφοδρές μάχες στο νότιο τμήμα της Γάζας, φόβοι για τους αμάχους

admin