Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Toyota: Αυξάνει κατά 8 δισ. δολ. την επένδυσή της στη μονάδα μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στη Β. Καρολίνα

Πρόσθετη επένδυση ύψους 8 δισ. δολαρίων στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει στη Βόρεια Καρολίνα θα πραγματοποιήσει η Toyota Motor, με στόχο να ενισχύσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας οχημάτων της.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η επένδυση θα δημιουργίσει περίπου 3.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στη συγκεκριμένη μονάδα.

Η Toyota, η οποία σχεδιάζει να παρέχει ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τα μοντέλα της έως το 2025, δήλωσε ότι το ποσό αυτό θα ανεβάσει το συνολικό ύψος της επένδυσής της στη μονάδα της Βόρειας Καρολίνας στα 13,9 δισ. δολάρια περίπου, ενώ οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 5.000.

Οι εγκαταστάσεις της Toyota στη Βόρεια Καρολίνα πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία το 2025 και θα είναι το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων της εταιρείας παγκοσμίως.

Θα διαθέτει έξι γραμμές παραγωγής μπαταριών, τέσσερις γραμμές υποστήριξης υβριδικών οχημάτων όπως το Prius και δύο επιπλέον γραμμές για την υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Related posts

Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει μια “εκστρατεία φόβου” από αντιπάλους του σχεδίου για τα δικαιώματα των Αβοριγίνων

admin

Επιβεβαίωσε η Eurostat τα στοιχεία για τον πληθωρισμό: Στο 4,1% η Ελλάδα, στο 6,1% η Ευρωζώνη

admin

ΗΠΑ: Ισχυρή ανάπτυξη 2,4% που ξεπέρασε τις προσδοκίες στο 2ο τρίμηνο

admin

Ισραήλ: Ευκαιρία για στρατηγική συμμαχία κατά του Ιράν – Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί ούτε “κλιμάκωση” ούτε “διευρυμένο πόλεμο με το Ιράν”

admin

Ν. Αφρική για απόφαση Χάγης: “Ο Μαντέλα θα χαμογελά μέσα από τον τάφο του”

admin

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την απομάκρυνση υπαλλήλων της πρεσβείας τους στον Νίγηρα

admin

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Γάζα

admin

Η ΕΕ επεκτείνει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μετά την επίθεση στο Ισραήλ

admin

Δημοσκόπηση Bild: Στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε ετών η Εναλλακτική για τη Γερμανία

admin