Image default
ΚΟΣΜΟΣ

H στιγμή της σύλληψης υπόπτου για το μακελειό στη Μόσχα: “Μου έταξαν ρούβλια” λέει και τρέμει

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο φέρεται να καταγράφει την στιγμή που συλλαμβάνεται και ανακρίνεται ένας ύποπτος για το μακελειό της Παρασκευής στο Crocus City Hall της Μόσχας που στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 115 ανθρώπους.

Το δίκτυο Nexta, το οποίο μετέδωσε το βίντεο, αναφέρει ότι δόθηκε στην δημοσιότητα από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου της Ρωσίας. Φέρεται να είναι το βίντεο από την ανάκριση ενός εκ των υπόπτων. Ο άνδρας ο οποίος έχει συλληφθεί φέρεται να είναι υπήκοος του Τατζικιστάν και να προσπάθησε να κρυφθεί πίσω από ένα δέντρο.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass αναφέρει στον λογαριασμό του στο Telegram ότι συνελήφθησαν έντεκα άτομα που ενεπλάκησαν στο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων άμεσα εμπλεκομένων. Εντοπίστηκαν καθ’ οδόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, “είχαν σχετικές επαφές”.

“Ένας από τους κρατούμενους είπε ότι διέπραξε το έγκλημα “για λεφτά, κάπου 500.000 ρούβλια (5.000 ευρώ). Είπε ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του μέσω του Τelegram και του παρείχαν όπλα”, αναφέρει το ρωσικό δίκτυο.

Προσοχή, σκληρές εικόνες

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “The Guardian”, οι δηλώσεις που αποδίδει το ρωσικό πρακτορείο σε έναν από τους υπόπτους προέρχονται από ένα από διάφορα μη εξακριβωμένα βίντεο που κυκλοφορούν στο Telegram και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρονται να καταγράφουν τη σύλληψη και την ανάκριση αρκετών εκ των υπόπτων στην περιοχή Μπριάνσκ, νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Την ίδια ώρα, οι αρχές εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της έρευνας για την επίθεση που προκάλεσε εκατόμβη νεκρών θα χρειαστεί καιρό. “Οι διασώστες εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στον χώρο (…) Άλλα 20 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες”, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της Μόσχας, Αντρέι Βορόμπιοφ, λίγο αφότου ο απολογισμός ανήλθε σε 115 νεκρούς.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον της αίθουσας συναυλιών χρησιμοποίησαν “αυτόματα πυροβόλα όπλα” και έβαλαν φωτιά στο κτίριο με τη βοήθεια ενός “εύφλεκτου υγρού”.

Οι αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, ότι κατέσχεσαν τα αυτόματα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες που εισέβαλαν στο Crocus City Hall και ότι ερευνούν το εύφλεκτο υγρό, το οποίο – όπως αναφέρουν – χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες για να βάλουν φωτιά στον συναυλιακό χώρο που βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι.

- The Toc

Related posts

Σουδάν: Ισχυρή έκρηξη κοντά στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων στο Χαρτούμ

admin

General Motors: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη τριμήνου και outlook – Ράλι 7% η μετοχή

admin

Διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Υεμένης: Υπεύθυνοι οι Χούθι για τις αμερικανοβρετανικές επιθέσεις, σέρνουν τη χώρα σε πόλεμο

admin

Κίνα: Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,1% τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών

admin

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί το Πακιστάν – Είναι η πρώτη επίσκεψη Ουκρανού υπουργού στη χώρα από το 1993

admin

Ιράν: Τέθηκε υπό κράτηση ο πατέρας της Μαχσά Αμινί και αφέθηκε ελεύθερος μετά από προειδοποιήσεις

admin

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία, αλλά χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα

admin

31 βαριά άρματα μάχης M1 Abrams των ΗΠΑ έφθασαν στη Γερμανία για να εκπαιδευτούν τα ουκρανικά πληρώματα

admin

Ρωσία: Γύρω στα 9.000 παιδιά θα απομακρυνθούν από το Μπέλγκοροντ λόγω των ουκρανικών βομβαρδισμών

admin