Image default
ΚΟΣΜΟΣ

General Motors: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη τριμήνου και outlook – Ράλι 7% η μετοχή

Με ισχυρά μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς ολοκλήρωσε το 2023 η General Motors, η οποία παράλληλα παρουσίασε αναβαθμισμένο outlook που δείχνει προς μεγαλύτερες επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους της.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 προσαρμοσμένα κέρδη 1,24 δολαρίων ανά μετοχή έναντι των 1,16 δολ/μτχ που προέβλεπαν οι αναλυτές. 

Παράλληλα, ο τζίρος της ανήλθε στα 42,98 δισ. δολάρια όταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών έβλεπε μόλις 38,67 δισ.

Τα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους της GM  ανήλθαν σε 2,1 δισ. δολάρια ή 1,59 δολ/μτχ από τα 2 δισ. ή 1,39 δολ/μτχ πέρυσι, ενώ εξαιρουμένων έκτακτων κερδών η GM κέρδισε 1,24 δολ/μτχ ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες της Wall Street.

Ακόμα παραπάνω, η CEO Μέρι Μπάρα ανέφερε σε επιστολή της προς τους επενδυτές ότι “ενισχύονται οι εκτιμήσεις πως η οικονομία των ΗΠΑ, η αγορά εργασίας και οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα συνεχίσουν να είναι ανθεκτικές” και τόνισε τις κινήσεις επιστροφής κεφαλαίου της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων 12 δισ. δολαρίων το 2023 μέσω επαναγοράς μετοχών 10 δισ. δολαρίων και αύξησης του μερίσματος κατά 33%.

Σε αυτό το κλίμα, η GM προέβλεψε για το 2024 προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων στο εύρος των 12 με 14 δισ. δολαρίων, από τα 12,4 δισ. πέρυσι. Παράλληλα, θα διατηρήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της ουσιαστικά σταθερές, στο επίπεδο των 10,7 δισ. που δαπανήθηκαν πέρυσι.

Έτσι, το outlook για το 2024 μεταφράζεται σε καθαρά κέρδη μεταξύ 8,5 και 9,5 δολ. ανά μετοχή από τα 7,68 δολ. το 2023. Όπως ανέφερε η GM, η μείωση των μετοχών της λόγω επαναγορών, προσθέτει 1,45 δολ. ανά μετοχή στην πρόβλεψη για το 2024.

Σε αυτό το κλίμα, ο τίτλος της εταιρείας κινείται με ισχυρό άλμα που ξεπερνά το 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Related posts

Κίνα: Περίπου 5,3% η ανεργία το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2024

admin

Γαλλία: Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε εμβολιασμένες πάπιες

admin

Αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την επίθεση στο προξενείο του Ανόβερου

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 14% κατέγραψε η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μέσω του Νέου Διεθνούς Εμπορικού Διαδρόμου

admin

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Νότια Αφρική για “διαστρέβλωση” της πραγματικότητας στη Γάζα ενώπιον του Δ.Δ. της Χάγης

admin

Ολλανδία: Αυξάνονται οι αντιδράσεις κατά του διορισμού Χούκστρα στη θέση του Επιτρόπου για τη Δράση και το Κλίμα

admin

Κύπρος: Προειδοποίηση καταιγίδας επιπέδου επικινδυνότητας πορτοκαλί

admin

Ισραήλ: O διευθυντής του νοσοκομείου αλ Σίφα κρατείται για ανάκριση

admin

Η μεταρρύθμιση της πολωνικής δικαιοσύνης, που έγινε το 2019, παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ

admin