Image default
PIRAEUS BANK

Χρηματιστήριο: Στα υψηλά 3ετίας η Πειραιώς με ράλι άνω του 10% στον Ιανουάριο

Στο υψηλότερο επίπεδο από την ΑΜΚ του 2021 ενισχύεται η μετοχή της Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενόσω οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα για την αποεπένδυση του ελληνικού δημοσίου.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση, ο τίτλος της τράπεζας σημειώνει ημερήσια κέρδη της τάξης του 3% και σκαρφαλώνει στα όρια των 3,6 ευρώ για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Μάλιστα, η Πειραιώς συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ταμπλό, καθώς μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι είχαν διακινηθεί 2,4 εκατ. τεμάχια, συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ. Εάν συνυπολογίσουμε και τα δύο προσυμφωνημένα πακέτα που πέρασαν σε τιμές 3,582 και 3,59 ευρώ, τότε ο ημερήσιος τζίρος αγγίζει τα 9,5 εκατ. ευρώ. Αυτό το μέγεθος ήδη αντιστοιχεί στο 90% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024.

Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Πειραιώς κερδίζει άνω του 10%, δίνοντας συνέχεια στις εντυπωσιακές επιδόσεις του 2023, οι οποίες έχουν οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας στις παρυφές των 4,5 δισ. ευρώ.

Περιθώριο για νέα άνοδο

Φυσικά, όλα αυτά σχετίζονται άρρηκτα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το νέο έτος, οι οποίοι «βλέπουν» μεγάλα περιθώρια ανόδου, αλλά και σημαντικό discount στην τρέχουσα αξία (P/E 6x). Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι τοποθετούν τον πήχη σε επίπεδα άνω των 4 ευρώ σε βάθος 12μήνου, με τη μέση τιμή – στόχο να καθορίζεται στα 4,37 ευρώ (περιθώριο ανόδου 22%).

Χρηματιστήριο: Με την Πειραιώς στο 3%, παραμένει κοντά στα υψηλά 10ετίας

Την ίδια ώρα, όπως προαναφέρθηκε, η προσοχή στρέφεται στην αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με τη διοίκηση της Πειραιώς να συνεχίζει τις επαφές με ξένους επενδυτές, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η Πειραιώς θα ανακοινώσει ετήσια οικονομικά μεγέθη (για το έτος 2023) στις 23 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για τις μετοχές του δημοσίου. Όσον αφορά το μέγεθος της διάθεσης, όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσοστό περίπου 20% από το συνολικό 27% του ΤΧΣ. Το υπόλοιπο 7% θα διατεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του προηγούμενου 12μηνου, η τράπεζα αναμένεται να επιτύχει επιδόσεις ανώτερες των προβλέψεων, με αποτέλεσμα η διοίκηση να ετοιμάζεται για την πρώτη διανομή μερίσματος έπειτα από αρκετά χρόνια.

Related posts

Πειραιώς: Ποιες εταιρίες στην Ελλάδα δεν… σώζονται με τίποτα!

admin

Νέα συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς στις ΑΠΕ

admin

Πειραιώς: Bonus ως 61+12 μισθούς για πρόωρη αποχώρηση

admin

Piraeus Bank: Net profit of 299 million euros in H1

ad

Πειραιώς: Θετικές οι προοπτικές στην αντιμετώπιση των NPLs

admin

Πειραιώς: Ολες οι επιλογές στο τραπέζι για κεφαλαιακή ενίσχυση

admin

Πειραιώς: Στα 370 εκατ. ευρώ η επίπτωση της Covid-19 το 1ο τρίμηνο

admin

Πειραιώς: Ζημιά 1 με 1,1 δισ. από τις δύο φετινές τιτλοποιήσεις

admin

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Tirana Bank

admin