Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εισβολή διαδηλωτών στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν – “Έψαχναν” Ισραηλινούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.20

“Υπό έλεγχο” τέθηκε η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν, στο οποίο εισέβαλε το απόγευμα πλήθος διαδηλωτών, διαβεβαίωσε μέσω του Telegram η κυβέρνηση αυτής της ρωσικής δημοκρατίας του Καυκάσου.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα αφού προηγουμένως κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να βάλουν τέλος στις “παράνομες ενέργειές” τους.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν όλους τους “πολίτες που δεν είχαν την άδεια” να βρίσκονται εκεί.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι “ένας αριθμός Ισραηλινών και Εβραίων” επιβατών μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του αεροδρομίου.

Το χρονικό της εισβολής

Το αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα, της πρωτεύουσας της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, έκλεισε καθώς πολλοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό όταν ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να προσγειωθεί εκεί ένα αεροσκάφος προερχόμενο από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Izvestia και RT, πολλοί άνδρες μπήκαν δια της βίας στο αεροδρόμιο και σκαρφάλωσαν στη στέγη του τερματικού σταθμού ενώ άλλοι έφτασαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης. Βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Telegram δείχνουν δεκάδες άτομα να ανοίγουν δια της βίας τις πύλες του τερματικού σταθμού και άλλους να προσπαθούν να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το αεροδρόμιο. Σε ένα βίντεο ένας άνδρας έχει σκαρφαλώσει στο φτερό ενός αεροπλάνου της ρωσικής εταιρείας Red Wings.

This is insane. https://t.co/z1A9bEWJiX pic.twitter.com/hpas96fdcP

— Russian Market (@runews) October 29, 2023

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Flightradar ανέφερε ότι μια πτήση αυτής της εταιρίας, προερχόμενη από το Τελ Αβίβ, προσγειώθηκε στις 19.00, τοπική ώρα. Το ανεξάρτητο ρωσικό μέσο Sota μετέδωσε ότι επρόκειτο για μια πτήση τράνζιτ που θα απογειωνόταν ξανά στις 21.00, συνεχίζοντας το ταξίδι προς τη Μόσχα.

Πολλοί από τους διαδηλωτές, προτού να διεισδύσουν στον τερματικό σταθμό, επιχείρησαν να ελέγξουν τα διαβατήρια ανθρώπων που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, αναζητώντας ανάμεσά τους Ισραηλινούς πολίτες. Ένας από αυτούς διακρίνεται σε ένα βίντεο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα “Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν” ενώ άλλοι φωνάζουν “Αλλάχ ακμπάρ”.

In 🇷🇺 Makhachkala, locals storm the airport after a plane from Tel-Aviv arrives. They check passports, looking for Israelis. The police don’t interfere. #Israel #IsraelPalestine pic.twitter.com/2mnTBiq1kK

— olexander scherba🇺🇦 (@olex_scherba) October 29, 2023

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Πληροφοριών της Τσετσενίας, ο Άχμεντ Ντουντάγιεφ, έκανε έκκληση για “ηρεμία” και ζήτησε να αποφευχθούν οι “προκλήσεις” καθώς η ατμόσφαιρα στον ρωσικό Καύκασο είναι τεταμένη. Με τις επιθέσεις εναντίον Εβραίων “παίζετε το παιχνίδι των εχθρών μας που προκαλούν σκόπιμα τον κόσμο με φόντο την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση” ανέφερε σε ένα βίντεο.

“Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Μαχατσκάλα είναι κακό. Πολύ, πολύ κακό”, σχολίασε στην πλατφόρμα Χ η διευθύντρια του καναλιού RT, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, Μαργκαρίτα Σιμονιάν.

Το Τελ Αβίβ καλεί τη Μόσχα να προστατεύσει “όλους τους Ισραηλινούς και τους Εβραίους”

Μετά την εισβολή διαδηλωτών στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν, το Ισραήλ κάλεσε τη Ρωσία “να προστατεύσει όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους”.

“Το Ισραήλ αναμένει από τις ρωσικές αρχές να προστατεύσουν όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και όλους τους Εβραίους και να δράσουν με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στους ταραξίες και σε κάθε υποκίνηση σε βία εναντίον των Εβραίων και των Ισραηλινών” ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ “παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις απόπειρες επίθεσης εναντίον Ισραηλινών πολιτών και Εβραίων σε όλον τον κόσμο”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Related posts

Η Tesla ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τις παραδόσεις οχημάτων β’ τριμήνου

admin

Nike: Χαμηλότερα των προσδοκιών οι πωλήσεις στο τρίμηνο, με πλήγμα από ΗΠΑ και Κίνα

admin

Διπλωματικός “πυρετός” στην Κεντρική Ασία: Επισκέψεις από τους ηγέτες Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν και Πακιστάν

admin

Ο Μπορέλ θέλει να χρησιμοποιηθεί το 90% των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την αγορά όπλων για την Ουκρανία

admin

Χούθι: Θα σταματήσουν τις επιθέσεις όταν τερματιστεί η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζας

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1%, σε βάρος, κατέγραψαν τα εμπορεύματα που διακινήθηκαν με φορτηγά το 2022

admin

Κίνα: Ετήσια μείωση 2,3% κατέγραψαν τα φορολογικά έσοδα στο πρώτο δίμηνο του 2024

admin

Ουγγαρία: Το κοινοβούλιο θα συζητήσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ το φθινόπωρο

admin

Ο Ατζάι Μπάνγκα πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

admin