Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1%, σε βάρος, κατέγραψαν τα εμπορεύματα που διακινήθηκαν με φορτηγά το 2022

Αύξηση του βάρους των φορτίων /εμπορευμάτων που διακινήθηκαν με φορτηγά οχήματα ταξινομημένα στην Ελλάδα καταγράφηκε πέρυσι σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με την έρευνα οδικών εμπορευματικών μεταφορών της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως ανήλθε σε 180.137,8 χιλιάδες τόνους σημειώνοντας αύξηση 10,1% σε σύγκριση με το 2021 που είχαν διακινηθεί 163.632,1 χιλιάδες τόνοι. Τα τονοχιλιόμετρα ανήλθαν σε 5.543.290,2 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 1,8% σε σχέση με το 2021 που είχαν ανέλθει σε 5.543.207,4 χιλ.

Το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με φορτηγά δημόσιας χρήσης ανήλθε σε 109.992,7 χιλ. τόνους σημειώνοντας αύξηση 2,5% σε σύγκριση με το 2021 που είχαν διακινηθεί 107.360,0 χιλ. τόνοι. Τα τονοχιλιόμετρα ανήλθαν σε 15.647.852,4 χιλ. σημειώνοντας αύξηση 0,8% σε σχέση με το 2021 που είχαν ανέλθει σε 15.524.717,5 χιλ.

Σε ό,τι αφορά στον τύπο φορτίου (είδος συσκευασίας μεταφοράς εμπορευμάτων) η μεγαλύτερη αύξηση 12,6% παρατηρείται στην κατηγορία “Στερεά χύμα (χωρίς μονάδα εμπορευμάτων)” και ακολουθεί η κατηγορία “Λοιπές κατηγορίες συσκευασίας” κατά 5,6%. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στην κατηγορία “Κινητές, αυτοκινούμενες μονάδες” κατά 22,3% και ακολουθεί η κατηγορία “Εμπορευματοκιβώτια” κατά 11,5%.

Από την άποψη του βάρους των φορτωθέντων και εκφορτωθέντων αγαθών στις εθνικές μεταφορές, παρατηρείται ότι οι περισσότερες φορτώσεις και εκφορτώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αττική και ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά, η Κεντρική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά στο βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με οχήματα διεθνών μεταφορών παρατηρείται ότι οι περισσότερες φορτώσεις και εκφορτώσεις εμπορευμάτων πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και ακολουθεί η Αττική.

Από την άποψη του βάρους των φορτωθέντων και εκφορτωθέντων αγαθών στις εθνικές μεταφορές, παρατηρείται ότι οι περισσότερες φορτώσεις και εκφορτώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αττική και ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά, η Δυτική Μακεδονία και η Κεντρική Μακεδονία. Σε ό,τι αφορά στο βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν με οχήματα διεθνών μεταφορών παρατηρείται ότι οι περισσότερες φορτώσεις και εκφορτώσεις εμπορευμάτων πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και ακολουθεί η Αττική.

Related posts

Χαμάς: Καμιά ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ μέχρι να υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα

admin

Η ΕΚΤ διευκολύνει τον δανεισμό σε χώρες εκτός ΕΕ σε περιόδους κρίσης

admin

Πολωνικά ΜΜΕ: Ουκρανικός ο πύραυλος που είχε πλήξει τη χώρα

admin

Πυροβολισμοί στο Τέξας: Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους 8χρονο παιδί – Διέφυγε ο δράστης

admin

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συνεχίζει την επιθετική του πολιτική για μείωση του κόστους των φαρμάκων

admin

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της CVS στο τρίμηνο

admin

Οι Ρώσοι απομακρύνουν αμάχους από το Μπέλγκοροντ μετά από επιδρομή “σαμποτέρ”

admin

Κίνα-Χαϊνάν: Ρεκόρ κατέγραψε η φιλοξενία εγγεγραμμένων γιοτ στην κινεζική τροπική παράκτια πόλη Σανιά το 2023

admin

ΠΟΥ: Οι μάχες εντείνονται γύρω από το μεγαλύτερο εν λειτουργία νοσοκομείο της Γάζας

admin