Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΟΥ

Οσο το πολιτικό Κέντρο είναι το ζητούμενο και για τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, οι ενστάσεις για τα εξοπλιστικά, όπως η ανακοίνωση για τα F-35, μπαίνουν στην άκρη. Στη Νέα Αριστερά, την ίδια μέρα που ο Στ. Κασσελάκης επισκέφτηκε το υπουργείο Αμυνας, η Σία Αναγνωστοπούλου ζήτησε σύγκληση της Επιτροπής Αμυνας στη Βουλή, ώστε να υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό. Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι εμφανείς: «Στον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας υπάρχει διαχρονικά ένα ταμπού: να μη συζητάμε για την κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών. Και αυτό η χώρα μας το έχει πληρώσει πολύ ακριβά», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΑΝΑΒΟΛΗ

Αναβάλλεται, κατά πάσα πιθανότητα για την επόμενη εβδομάδα, η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Επισήμως, όχι γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για μασάζ (που η αλήθεια είναι πως χρειάζονται), αλλά γιατί έχουν οριστεί κλιμάκια βουλευτών για τους αγρότες σε Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία ενόψει AGROTICΑ. Η καθυστέρηση, πάντως, επιτρέπει πιο ενδελεχείς απαντήσεις στους προβληματισμούς των βουλευτών, έτσι ώστε στο τέλος το νούμερο να φτάσει (με αισιόδοξες εκτιμήσεις) στο μονοψήφιο.

ΑΤΖΕΝΤΑ

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη μάλλον έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίγει εκείνος την ατζέντα των θεμάτων. Γι’ αυτό και για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης επανακατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό που αφορά το στεγαστικό πρόβλημα, ειδικά για τη νεότερη γενιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό: στο τελευταίο τους τζαρτζάρισμα στη Βουλή, ο Μητσοτάκης είχε ψέξει την αντιπολίτευση για την έλλειψη επίκαιρων ερωτήσεων. Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν το ξεχνάει, ειδικά για ένα ζήτημα που θεωρεί πως ο ίδιος έχει φέρει στον δημόσιο διάλογο. Οπότε επικαιροποίησε το αίτημά του.

ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

Θα συναντηθούν όλες αυτές οι πλευρές στις διαμαρτυρίες των ερχόμενων μηνών – που σχεδόν προαναγγέλλονται απέναντι σε μια σειρά πρωτοβουλιών του Μεγάρου Μαξίμου; Στην αντιπολίτευση έχουν να ξεπεράσουν το δίλημμα: να ανεβάσουμε τον δείκτη κυβερνησιμότητας ή να ενισχύσουμε τη θέση μας στους δυσαρεστημένους με τη ΝΔ; Θέλουν δεν θέλουν, η μάχη που εξελίσσεται για τη διεκδίκηση του βασικού αντιπολιτευτικού πόλου έχει ως τρόπαιο τον προοδευτικό χώρο. Αρα η σύγκριση μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη.

Related posts

Ερντογάν: Φήμες ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Ο Καστανίδης πήρε το όπλο του: Ο Θεός και η ψυχή του Ανδρουλάκη, έκανε ανανέωση με 75άρηδες

admin

1.300 υπογραφές σε μανιφέστο αγωνίας και νέου χώρου

admin

Ξέρουν κάτι στην Τουρκία… που δεν ξέρουμε;

admin

Τα πρόσωπα της ημέρας

admin

Οι μετακινήσεις κρίνουν τις πολιτικές κινήσεις

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμά του είναι δίπλα στον αγρότη

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα

admin