Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρόσωπα της ημέρας

Κουτσομπολιά

Κάποια συριζαϊκά κουτσομπολιά θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου. Τελικά, δεν είναι να απορείς που ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται ακόμη να καταλάβει τι πήγε λάθος και δεν είναι πια κόμμα εξουσίας. Οι σύντροφοι δεν αντιλαμβάνονται καν τους βασικούς ψυχολογικούς μηχανισμούς των δικών τους ανθρώπων – θεωρούν, π.χ., ότι ο ναρκισσισμός ενός πρώην πρωθυπουργού θα του επέτρεπε να πάει να κάνει πολιτικό αγροτικό στις Βρυξέλλες. Οπότε, πώς να κατανοήσουν εκείνους της κοινής γνώμης;

Σελέμπριτι

Ενα ακόμη όνομα που ακούγεται για το συριζαϊκό ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών είναι του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Το γεγονός πως ο νέος αρχηγός δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα κατεβάσει σελέμπριτι υποψηφίους για την ευρωβουλή – γιατί είναι και πολύ σοβαρό, άλλωστε – είναι μια μικρή κι ασήμαντη λεπτομέρεια. Εδώ ο Κασσελάκης θεωρεί πως από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο, ο Πολάκης δεν έχει χρησιμοποιήσει τοξική γλώσσα.

Βία

Στo συλλυπητήριο ποστ του για τον θάνατο του αστυνομικού ο Γιάννης Οικονόμου – κατά την προσφιλή του συνήθεια – θέλησε να κάνει και μια ακαδημαϊκού τύπου ανάλυση του φαινομένου της βίας. «Χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα», διαπίστωσε, «μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Ολοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας». Σύμφωνοι. Δική του ατομική ευθύνη, πάντως, είναι η αστυνομική αντιμετώπιση των βίαιων συμπεριφορών.

Μνημόνιο

Ο Βαρουφάκης αντί νεκρολογίας στον Σόιμπλε ανέβασε στο σάιτ του δύο αποσπάσματα από το πόνημά του «Ανίκητοι Ηττημένοι». Σύμφωνα με το ένα, ο Γιάνης ζήτησε τη συμβουλή του Γερμανού. Τον ρώτησε αν εκείνος θα υπέγραφε στη θέση του το μνημόνιο κι έλαβε την απάντηση «ως πατριώτης, όχι. Είναι κακό για τον λαό σου». Εντάξει, όλοι οι αυτοαναφορικοί άνθρωποι νεκρολογούν κάποιον μιλώντας για τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο γράφων απλά επιβεβαίωσε πόσο δεν είχε καταλάβει τον αποθανόντα.

Related posts

Ο πόλεμος περνά στα έδρανα της Βουλής

admin

Με την ιστορική ατάκα του Ανδρέα διέγραψε τον Τζουμάκα ο Κασσελάκης

admin

Νέο πλάνο στα εξοπλιστικά με αμερικανική σφραγίδα

admin

Οικονόμου: Αυξάνεται η άδεια μητρότητας στους εννέα μήνες για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα

admin

Ψήφισμα

admin

Μενδώνη: Η υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα έχει ωριμάσει

admin

Γεωργιάδης: Ακόμα πιο σκληρές αποφάσεις κατά της Ρωσίας θα αναγκαστεί ίσως να πάρει η Ευρώπη στο μέλλον

admin

ΑΛΛΑΓΕΣ

admin

Γεραπετρίτης: Καταθέτει υπόμνημα η ΝΔ για το κόμμα Κασιδιάρη

admin