Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για ελεύθερους επαγγελματίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις

Στα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που ξεκινούν εντός του Οκτωβρίου αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Νίκος Παπαθανάσης

.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός είπε συγκεκριμένα ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο καλύπτει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις νεοσύσταστες επιχειρήσεις. «Θα μπορούν να λάβουν έως 50% επιδότηση σε ένα επενδυτικό σχέδιο που θα καταθέσουν έως 400.000 ευρώ και θα λάβουν μάξιμουμ 200.000 ευρώ» εξήγησε ο ίδιος. Το πρόγραμμα, όπως επισήμανε, είναι για όλη την Ελλάδα, για νεοσύστατες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και θα ανοίξει τον Οκτώβριο.

Στην ίδια συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα», ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο ειδικό πρόγραμμα για τις περιοχές απολιγνιτοποίησης. «Αφορά στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, έως 100.000 ευρώ, στο οποίο θα λάβουν επιδότηση έως 70%. Θα αρχίσει να τρέχει αρχές Οκτωβρίου».

Για τις αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε: «Υλοποιούμε το πρόγραμμα όπως το είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη».

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε: «Χαιρετίζουμε τη δημοκρατική διαδικασία. Έτσι εξελέγη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θέλουμε απέναντί μας μία αντιπολίτευση που μιλάει ουσιαστικά και για τα προβλήματα της κοινωνίας, όχι μία αντιπολίτευση που μέχρι σήμερα μιλούσε με τοξικότητα. Αναζητούμε αντιπολίτευση σοβαρή. Αυτό θα περιμένουμε όποιος και αν εκλεγεί».

Αναφερόμενος στις καταστροφές που υπέστη η Θεσσαλία από τις πλημμύρες, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι «μέχρι σήμερα, 2 δισ. 200 εκ. ευρώ πόροι πάνε προς τη Θεσσαλία και αναμένουμε και άλλη στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης».

Ειδήσεις σήμερα

Φρίκη για 22χρονη και 2,5 ετών παιδί στον Βόλο: Ο Αλβανός σύζυγος τους κρατούσε φυλακισμένους για 2 χρόνια

Νέο έκτακτο δελτίο για την τριήμερη κακοκαιρία που έρχεται – Συναγερμός για τη Θεσσαλία

Related posts

Silicon Valley Bank: H κατάρρευση της τράπεζας «τρομάζει» τις αγορές – Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις

admin

UBS: Ετοιμάζεται να καταργήσει 35.000 θέσεις εργασίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse

admin

Στις αρχές του 2024 ξεκινά η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας

admin

Προϋπολογισμός: Υπέρβαση εσόδων 300 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο

admin

Νέο επίδομα γονικής άδειας: Στον αέρα η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις

admin

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

admin

Εξοικονομώ: Παράταση αιτήσεων έως τις 15 Μαρτίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά

admin

Ασφαλιστικές εισφορές – Κωστής Χατζηδάκης: Νέα παράταση έως το τέλος του έτους για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες

admin

arogi.services.gov.gr: Τι ισχύει με τις επιδοτήσεις και την υποβολή αιτήσεων για τους πλημμυροπαθείς

admin