Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πατρούσεφ (στενός σύμμαχος του Πούτιν) δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:16

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία είναι “φυσικά” πίσω από την επίθεση της Παρασκευής σε αίθουσα συναυλιών της Μόσχας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 139 άνθρωποι.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος SHOT δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο ένας δημοσιογράφος ρωτάει τον Πατρούσεφ “ISIS ή Ουκρανία;”, καθώς αυτός ο τελευταίος περνάει από μπροστά του.

“Φυσικά Ουκρανία”, απαντά ο Πατρούσεφ.

Ωστόσο το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να πει αν πιστεύει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία και την επίθεση της Παρασκευής, αρκούμενο να δηλώσει πως η έρευνα συνεχίζεται.

Ερωτηθείς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων αν υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην Ουκρανία και την επίθεση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: “Δεν έχω τίποτα να προσθέσω σ’ αυτά που έχουν ήδη λεχθεί για το θέμα”.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι τα σχόλια ρώσων αξιωματούχων για την επίθεση βασίζονται σε “προκαταρκτικά δεδομένα” και ότι ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας έκανε αναφορά χθες, Δευτέρα, στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την έρευνα.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές, όμως δήλωσε επίσης ότι οι δράστες αποπειράθηκαν να διαφύγουν στην Ουκρανία μετά την επίθεσή τους στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την επίθεση ευθύνεται ο αφγανικός κλάδος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, το Ισλαμικό Κράτος Χορασάν (ISIS-K), όμως οι ρωσικές αρχές δεν έχουν αποδεχθεί δημοσίως το ρόλο της εν λόγω οργάνωσης.

Related posts

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απένειμε χάρη στη Ρωσίδα Σοφία Σαπέγκα

admin

Σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ στη Χαλμαχέρα της Ινδονησίας (GFZ)

admin

Η βρετανική MBDA θα προμηθεύσει την Πολωνία με συστήματα αεράμυνας αξίας 5 δισ. δολαρίων

admin

Τρία ρωσικά επιβατικά αεροσκάφη έλαβαν άδεια εισόδου στον εναέριο χώρο της ΕΕ για να αποφύγουν καταιγίδες

admin

Επικοινωνία Μπάιντεν με τον γερουσιαστή Μακόνελ που είναι καλά στην υγεία του

admin

Η Λιθουανία υποστηρίζει την ιδέα να αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία

admin

ΕΕ: Καταγγέλλει ότι οι ρωσικές προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν σε ένα περιβάλλον εξαιρετικής καταπίεσης

admin

Μολδαβία: Σήμα ενότητας απέναντι στον πόλεμο της Ρωσίας η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

admin

Λίβανος: Κυανόκρανος του ΟΗΕ τραυματίστηκε όταν κάτοικοι επιτέθηκαν σε περίπολο

admin