Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η βρετανική MBDA θα προμηθεύσει την Πολωνία με συστήματα αεράμυνας αξίας 5 δισ. δολαρίων

Η βρετανική αμυντική εταιρεία MBDA υπέγραψε συμφωνία 4 δισεκατομμυρίων λιρών (4,92 δισεκατομμύρια δολάρια) για να προμηθεύσει την Πολωνίας με επίγεια συστήματα αεράμυνας, ανακοίνωσε την Τρίτη η βρετανική κυβέρνηση.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι η συνεργασία θα ενισχύσει το πρόγραμμα αεράμυνας Narew της Πολωνίας και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

“Αυτό είναι ένα άλλο κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για τους ιστορικούς αμυντικούς μας δεσμούς με την Πολωνία, παρέχοντας δυνατότητες αεράμυνας επόμενης γενιάς για να λειτουργήσει ως σαφής αποτρεπτικός παράγοντας για τους αντιπάλους μας”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Το βρετανικό τμήμα της MBDA υπέγραψε το υπερσυμβόλαιο με την πολωνική αμυντική εταιρεία PGZ σε μια συμφωνία που η Βρετανία είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει εξασφαλιστεί ποτέ μεταξύ Βρετανίας και Πολωνίας.

Το πρόγραμμα Narew της Πολωνίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη και παράδοση εξαρτημάτων για 23 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μικρού βεληνεκούς, σύμφωνα με την PGZ. “Η συμφωνία καλύπτει επίσης εκτεταμένη μεταφορά τεχνολογίας που διασφαλίζει την παραγωγή πυραύλων και εκτοξευτών στην Πολωνία”, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak στο X.

Η MBDA, μια κοινοπραξία μεταξύ της γαλλικής Airbus AIR.PA , της βρετανικής BAE Systems BAES.L και του ιταλικού Leonardo LDOF.MI , δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι “μεταμορφωτική” για τις σύνθετες δυνατότητες όπλων της Πολωνίας.

Related posts

Σιτηρά: “Καμία συνομιλία για επαναφορά της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας” λέει ο Ρώσος αναπλ. ΥΠΕΞ

admin

Η Μόσχα καταγγέλλει ως “απάνθρωπη” χρήση βομβών διασποράς

admin

Ντμίτρο Κουλέμπα: Το Κίεβο σέβεται την επιλογή του σλοβακικού λαού

admin

ΗΠΑ: Έξι νεκροί έπειτα από σφοδρές καταιγίδες στο Τενεσί

admin

Κλιματική αλλαγή: Η Ασία ήταν η περιοχή του κόσμου που επηρεάστηκε περισσότερο το 2023 από τις φυσικές καταστροφές

admin

Ούτε ξένοι, ούτε τραυματίες βγήκαν χθες από τη Λωρίδα της Γάζας, για 2η συνεχόμενη ημέρα

admin

Στο Ελσίνκι έφτασε ο Μπάιντεν – Στις 27 Ιουλίου συναντά τη Μελόνι

admin

Ρωσία: Ακαδημαϊκός που κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε το Ίδρυμα του Ναβάλνι, στέλνεται σε ψυχιατρική κλινική με δικαστική απόφαση

admin

Μιανμάρ: Σε περισσότερους από 6.000 εκτιμούνται οι άμαχοι που σκοτώθηκαν τους πρώτους 20 μήνες μετά το πραξικόπημα

admin