Image default
PIRAEUS BANK

Οι φήμες για την Τράπεζα Πειραιώς και η χρονιά του Δράκου για το Χρηματιστήριο

Τον προσεχή Μάρτιο ξεκινούν οι νέες εισαγωγές εταιρειών στο Χρηµατιστήριο, µετά την εµβληµατική εισαγωγή του ∆ιεθνούς Αεροδροµίου «Ελ. Βενιζέλος» το πρώτο δεκαπενθήµερο του Φεβρουαρίου. Αναµένεται µέσα στο α’ εξάµηνο του 2024 να εισαχθούν η Noval Property του οµίλου Viohalco, η Intracom Properties λόγω της συγχώνευσης µε την Κλουκίνας Λάπας και η Lamda Malls, θυγατρική της Lamda Development.

 Ολοκλήρωση δωρεάς της Εθνικής στα Γιαννιτσά

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισµού µε την Εθνική Τράπεζα -της οποίας ηγείται ο Παύλος Μυλωνάς (φωτ.)- για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέµατος της χώρας µας, η τράπεζα προχώρησε σε δωρεά του παλαιού Τεµένους Μεζά ή Ισκεντέρ Μπέη και των πέριξ αυτού νεότερων κτισµάτων προς το ΥΠΠΟ. Το τέµενος Ισκεντέρ Μπέη κτίστηκε γύρω στο 1510-1511 από τον δισέγγονo του Γαζή Εβρενός, τον Ισκεντέρ Μπέη. Πρόκειται για ένα µεγάλων διαστάσεων κτίριο µε κάτοψη σχήµατος «Τ». Αποτελείται από τετράγωνη ευρύχωρη αίθουσα προσευχής, στεγασµένη αρχικά µε τρούλο, στην οποία εφάπτεται επιµήκης τριµερής χώρος που στεγάζεται µε τρούλο και τεταρτοσφαίρια.

«Χρονιά του ∆ράκου» για το Χ.Α.

Ράλι του Γενικού ∆είκτη κατά 21% περιµένει για φέτος η Eurobank Equities, η οποία σπεύδει να θέσει τον πήχη στις 1.622 µονάδες, χαρακτηρίζοντας το 2024 ως «Χρονιά του ∆ράκου», δηλαδή της ισχύος και της καλής τύχης. Οι αναλυτές της χρηµατιστηριακής εδράζουν την εκτίµησή τους στην προβλεπόµενη βελτίωση των EBITDA των ελληνικών εισηγµένων κατά 9%, αισιοδοξώντας για ένα συνολικό re-rating. Από το ταµπλό, δε, ξεχωρίζουν τις Πειραιώς, ∆ΕΗ, Mytilineos, Jumbo και Τιτάν.

Το ποσοστό στο τραπέζι για την Τράπεζα Πειραιώς

Άρχισαν και πάλι οι φήµες στην αγορά, µετά την παρέµβαση του πρωθυπουργού στο Bloomberg, πως το ΤΧΣ θα πουλήσει µεγάλο ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς -της οποίας CEO είναι ο Χρήστος Μεγάλου (φωτ.)-, αλλά όχι το συνολικό πακέτο που κατέχει (27%). Ποιο θα είναι τελικώς αυτό το ποσοστό… Oι περισσότεροι λένε πως η πώληση θα αφορά περίπου το 10% ως 17% του µετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι µεγάλες επενδυτικές τράπεζες θα πιέσουν για όσο το δυνατόν µεγαλύτερο ποσοστό τώρα, µιας και έχουν τους αγοραστές. Η δεύτερη αποκρατικοποίηση της τράπεζας από το ΤΧΣ δεν µπορεί να γίνει σε λιγότερο από έξι µήνες.

Related posts

Πειραιώς: Παραιτήθηκε από μέλος Δ.Σ. ο Γ. Γεωργακόπουλος

admin

Πειραιώς: Πώς θα αλλάξουν χέρια 111 χιλιάδες δάνεια

admin

ΓΣΕΒΕΕ: «Ο κλάδος της εστίασης βάλλεται από παντού» – «Θηλιά» η πληρωμή των λογαριασμών ενέργεια

ad

Τράπεζα Πειραιώς: Στα €4,284 αναπροσαρμόζεται η τιμή ασκήσεως των warrants

admin

Πειραιώς: Η μόνη ελληνική εταιρία στην κορυφαία βαθμίδα αξιολόγησης του CDP

admin

Θετική αξιολόγηση για την Εταιρική Υπευθυνότητα της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Προσοχή: Νέα απάτη “Phishing” με πρόσχημα την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Προσαρμοσμένα κέρδη 312 εκατ. ευρώ το 2020

admin

Πειραιώς: Η τοποθέτηση Μεγάλου και η επιστροφή στην ομαλότητα

admin