Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δεν χρειάστηκε καν ψηφοφορία για να ανακηρυχθεί πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης –ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Αν χρειαζόταν, πάντως, ήταν βέβαιο πως η ελληνική πλευρά εντός του Συμβουλίου θα τον ψήφιζε, ανεξαρτήτως κόμματος. Δεν ήταν όμως όλοι παρόντες: ο Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα αργήσει να μεταβεί στο Στρασβούργο, καθώς έδωσε το παρών στο Αουσβιτς, σε μια εκδήλωση για τα 79 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου. Η εβδομάδα είναι επετειακή, καθώς σε αντίστοιχη εκδήλωση το Σάββατο, στο ίδιο μέρος, θα βρεθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Το ζήτημα της εξίσωσης του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο και την τεκνοθεσία συζητιέται από την πρώτη στιγμή ευρέως – και μάλλον είναι η ώρα να συζητηθεί και σε πολιτικό πλαίσιο. Μετά το σχετικό άρθρο στην «Αυγή», ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κύκλος Ιδεών ετοιμάζουν συζήτηση για το θέμα σήμερα το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, για μια κουβέντα που αφορά το συνταγματικό πλαίσιο και τη νομοθετική ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία και την παρένθετη μητρότητα. Το πάνελ θα συντονίζει ο ίδιος ο Βενιζέλος, ενώ θα συμμετέχουν οι δύο καθηγήτριες Νομικής του ΑΠΘ Λίνα Παπαδοπούλου και Κατερίνα Φουντεδάκη, καθώς και ο συνάδελφός τους από τη Νομική Αθηνών Αντώνης Καραμπατζός.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Μιας που πιάσαμε τα ομόφυλα ζευγάρια, ο αρμόδιος εισηγητής από τη μεριά της κυβέρνησης δεν θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος. Η απόφαση ένα θέμα να ξεκινάει στρατηγικά από το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι τωρινή, αλλά υπάγεται στη λογική του πολυσυζητημένου «επιτελικού κράτους»: σε τέτοια θέματα που επί της ουσίας διαχέονται στη λειτουργία όλης της κυβέρνησης, η διαχείριση, για καλό ή για κακό, ξεκινάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ίδιο συνέβη με τις πολιτικές για τα ΑΜΕΑ, τις οποίες ανέλαβε ο Σταύρος Παπασταύρου – είναι δράσεις που διαπερνούν όλα τα υπουργεία, αλλά αποτελούν κεντρική, εθνική στρατηγική.

ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ

Οι πρώτοι που σχολίασαν τα καλά λόγια της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Κυριάκο Πιερρακάκη και το νομοσχέδιο που αφορούσε τις αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση ήταν οι πρώην σύντροφοί της πέριξ της Αριστεράς. Η Πλεύση Ελευθερίας παίζει εξίσου παιχνίδι για τους ψηφοφόρους του Κέντρου, ακόμα κι αν δεν της φαίνεται – διεκδικεί μερίδιο από το ίδιο κοινό που θέλει η αντιπολίτευση και μαζί έναν ευρωβουλευτή. Και το κάνει στα σημεία που οι υπόλοιποι επιλέγουν άλλη στάση.

Related posts

Νομοσχέδιο για ενίσχυση εισοδήματος: Καταψηφίζει το ΠΑΣΟΚ επί της αρχής

admin

Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

admin

Κασσελάκης: Ούτε για μένα είναι εύκολη απόφαση οι διαγραφές

admin

«Ταυτόχρονες» κάλπες σε Τουρκία και Ελλάδα;

admin

«Βαριά» τα σύννεφα στη σχέση Κασσελάκη – Πολάκη

admin

Γιατί επιλέχθηκε να επιστρέψει στην Κατεχάκη

admin

Μπουτάρης σε Κασσελάκη: Πρόσεχε και μην κάνεις μ@λ@κ!ες

admin

Βρήκαν παράθυρο ευκαιρίας στα δεξιά της ΝΔ

admin

Χωρίς τον Ερντογάν η φιέστα στα Κατεχόμενα

admin