Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για φωτιές: Σύντομα ανακοινώσεις για νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Για ένα δύσκολο καλοκαίρι που συγκρίνεται σε επίπεδο κινδύνου με προηγούμενα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι κυρίαρχη προτεραιότητα ήταν η «προστασία της ανθρώπινης ζωής που φέτος κρίθηκε περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Όπως είπε, τα σχέδια εκκένωσης που τέθηκαν σε εφαρμογή αφορούσαν 20.000 άτομα στη Ρόδο, 15.000 άτομα στον Έβρο όπου ταυτόχρονα εκκενώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Σημείωσε ακόμα ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 150 κτίρια, σπίτια και επαγγελματικές στέγες και ήδη καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για τις περιπτώσεις που αφορούν τις πυρκαγιές του Ιουλίου ενώ από σήμερα ξεκινούν οι σχετικές αιτήσεις των πληγέντων στον Έβρο.

Τα χρήματα θα δοθούν σε λιγότερο από ένα μήνα.

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης

Αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι όπου υπάρχουν θα αποδοθούν ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας, βάζοντας τέρμα στα σχετικά σενάρια. «Έχουμε ένα πρωτοφανές πρόβλημα και δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή για το ποιος φταίει», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα γίνει απολογισμός και όλες οι αναλύσεις θα γίνουν πράξεις».

Υπογράμμισε ακόμα ότι τη φετινή αντιπυρική περίοδο δόθηκαν περισσότερα χρήματα από ποτέ στους δήμους, ενώ προγραμματίζονται νέες προσλήψεις και αυστηροποίηση των ποινών για εμπρησμούς.

Related posts

Το μήνυμα Δένδια για τους πεσόντες αξιωματικούς στα Ίμια

admin

Την Κοινήν Ελληνική Λαλιά

admin

Στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ο Αλέξης Τσίπρας

admin

Οι διαφορές εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής

admin

Φυλάκιση 2½ ετών πρότειναν οι εισαγγελείς

admin

Νίκος Τσούκαλης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ

admin

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Πολλές «συμπτώσεις» – Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη

admin

Η Ευρώπη παίρνει τ’ όπλο της – είναι όμως γεμάτο;

admin

Η νέα «μάχη της Κρήτης»

admin