Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κοινήν Ελληνική Λαλιά

Την περασμένη Παρασκευή, στην Ωρα του Πρωθυπουργού, συζητήθηκε ερώτησητου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για την έλλειψη στέγης και την ακρίβεια στην ενοικίαση ή στην αγορά κατοικίας. Φορτισμένο θέμα της καθημερινότητας μεν, αλλά σε μια περίοδο με ανοιχτά πολλά ζητήματα θα περίμενε κανείςνα ανοίξει η βεντάλια και να μπουν στο πεδίο της αντιπαράθεσης τα πάντα: τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι αγρότες, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα… Δεν έγινε.

Οι εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις ήταν σκληρές, αλλά η συζήτηση έμεινε αυστηρά στο θέμα. Τόσο που εντυπωσίασε ακόμα και τονπρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος και το επισήμανε.

Ηταν μια ευχάριστη μέρα για τον πρόεδρο, αφού εκτός των άλλων οι βουλευτές άκουσαν και τις παραινέσεις του να χειρίζονται σωστά την ελληνική γλώσσα, Ηταν η «Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας» και ήταν ευκαιρία για μια υπενθύμιση «της πιο πολύτιμης παρακαταθήκης μας». Το θύμισε και στον Πρωθυπουργό και, με ευκαιρία ένα ταξίδι του που προγραμματίζεται για την Ινδία, επικαλέστηκε τον αγαπημένο του Καβάφη και έναν στίχο «που περικλείει μέσα του όλο το μεγαλείο και την πολιτιστική επίδοση της ελληνικής γλώσσας, έναν στίχο, που λέει ότι:»και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ωςτους Ινδούς»». Ηταν μια μέρα που η Βουλή έμοιαζε με λέσχη συζητήσεων.

Related posts

Μόλις 16.515 ομογενείς θα ψηφίσουν με επιστολική

admin

Μετωπική σύγκρουση για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

Στη Βουλή νόμος…300 άρθρων για τη λειτουργία των ΑΕΙ

admin

Πιερρακάκης: «Πιστεύουμε στην άρση του κρατικού μονοπωλίου στα ΑΕΙ – Προς αναθεώρηση το άρθρο 16»

admin

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

admin

Pass και αυξήσεις μισθών στη «φαρέτρα» του πρωθυπουργού στις προγραμματικές

admin

Αντιδράσεις Μαρινάκη για το σκίτσο Καρίπογλου με Αουσβιτς και το 16ωρο

admin

Μανούσος Βολουδάκης: Όταν αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας του δύο μήνες πριν τον θάνατό του

admin

Αγνόησε τη Νέα Αριστερά

admin