Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λουκέτο στα δυο εργοστάσια της Sonoco σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Μια ακόμη θυγατρική πολυεθνικής στην Ελλάδα κατεβάζει ρολά. Η χαρτοποιία Sonoco προστίθεται στη μακρά λίστα των βιομηχανιών που σταματάνε την παραγωγική τους διαδικασία στην Ελλάδα.

Για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε Νεοχωρούδα και Σταυροχώρι ενημερώθηκαν την περασμένη Τρίτη. Με πηγές της εταιρείας που μίλησαν - να σημειώνουν ότι οι μονάδες θα κλείσουν οριστικά στις 31 Μαΐου.

Στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (χρήση 2021) που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία εμφανίζει πωλήσεις 19,932 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το υποκατάστημα στο Κιλκίς με δραστηριότητα την Κατασκευή Μασουριών, Καρουλιών και Παρομοίων ειδών από Χαρτί και Χαρτόνι, να έχει συνεισφέρει στον κύκλο εργασιών 8.238.543 ευρώ. Τα μικτά αποτελέσματα της εξεταζόμενης περιόδου, δηλαδή πωλήσεις μείον κόστος πωληθέντων, παρουσίασαν κέρδος 1.539.933 ευρώ ενώ οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στις 540.335 ευρώ.

Στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται επίσης ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2022 απομακρύνθηκε το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Ζαβλάρης και αντικαταστάθηκε με την κα. Ξένη Κουλούρη.

Η ελληνική θυγατρική ελέγχεται κατά 100% από την ενδο-ομιλική οντότητα Sonoco Alcore Sarl που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και είναι μέλος της Sonoco Products Company με έδρα στην Νότια Καρολίνα, των ΗΠΑ.

Η Sonoco (NYSE:SON) ιδρύθηκε το 1899 και είναι παγκόσμιος πάροχος προϊόντων συσκευασίας. Με καθαρές πωλήσεις περίπου 7,3 δις. δολάρια το 2022, η εταιρεία απασχολεί περίπου 22.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε περισσότερες από 310 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Related posts

Διπλασίασε τον τζίρο του το 2023 το instacar

admin

Τις προσπάθειες της Καλαμάτας για κλιματική ουδετερότητα ως το 2030 στηρίζει η Quest

admin

Space Hellas: Αλμα τζίρου 46,1% στα 53 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

admin

Αναβαθμίζει τη διαχείριση αποθηκών με λύση της Entersoft η Skroutz

admin

Ramūnas Macius (JTI): Στηρίζουμε τις Αρχές στην καταπολέμηση του παρεμπορίου καπνού

admin

EKTEΡ: Διαψεύδει δημοσιεύματα για συζητήσεις συγχώνευσης με τη Δομική Κρήτης

admin

Μεβγάλ: Επενδύει 23,6 εκατ. ευρώ με στόχο κερδοφορία και μερίδια

admin

ΗΡΩΝ και OPTIMUS ENERGY κάνουν πράξη την εξαίρεση των PPA από το πλαφόν

admin

CPI: Άνοδος πωλήσεων και λογιστικές ζημίες λόγω «stock options»

admin