Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τις προσπάθειες της Καλαμάτας για κλιματική ουδετερότητα ως το 2030 στηρίζει η Quest

Τις προσπάθειες της Καλαμάτας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030 υποστηρίζει το iQnovus, το Κέντρο Καινοτομίας του Ομίλου Quest, με σειρά δράσεων που θα επιτρέψουν τον μετασχηματισμό της σε «έξυπνη» και κλιματικά ουδέτερη πόλη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πόλη της Καλαμάτας είναι μια από τις έξι ελληνικές πόλεις και μια από τις συνολικά εκατό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετέχουν στην «Αποστολή 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030» με σκοπό να γίνουν κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες έως το 2030. Η Αποστολή έχει ως στόχο να οδηγήσει τις πόλεις του δικτύου στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2030 μέσω ενός διαρθρωτικού, θεσμικού και κοινωνικού μετασχηματισμού, διοχετεύοντας πόρους από ερευνητικά και άλλα επενδυτικά προγράμματα.

Στο φιλόδοξο σχέδιο που αποτυπώθηκε στο Κλιματικό Συμβόλαιο που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνεται ο οδικός χάρτης των δράσεων που θα μετατρέψει την Καλαμάτα σε μια πόλη φιλική, ανθεκτική και κλιματικά ουδέτερη, μέχρι το 2030. Με το Κλιματικό Συμβόλαιο προωθούνται δράσεις εξοικονόμησης και παραγωγής πράσινης ενέργειας, δράσεις αναβάθμισης του αστικού χώρου, εφαρμογή συστημάτων λειτουργίας έξυπνης πόλης, δράσεις για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στην κλιματική κρίση, καθώς και η δημιουργία δομών έρευνας και καινοτομίας.

Με την Καλαμάτα στο επίκεντρο, ως μια «πόλη για να ζεις, να παράγεις και να δημιουργείς», το iQnovus προσδοκά με τη συνδημιουργία και τη συνεργασία δομών ενός δυναμικού περιβάλλοντος, που θα αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, να συμβάλλει στη μετατροπή των πόλεων σε ανθεκτικές, έξυπνες και βιώσιμες.

Το IQnovus θα υποστηρίξει την προσπάθεια της Αποστολής, μέσω της ενίσχυσης του ευρύτερου οικοσυστήματος καινοτομίας. Πρόκειται για μία συνεργασία που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την πράσινη και βιώσιμη μελλοντική ανάπτυξη της πόλης και την προστασία του περιβάλλοντος, με καταλύτη συγκεκριμένες δράσεις καινοτομίας που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Related posts

Παγκρήτια: Πράσινο φως για απορρόφηση της Συνεταιριστική Κεντρικής Μακεδονίας

admin

ΕΣΕΕ: Ισότιμη συμμετοχή λιανεμπορίου στην κυκλική οικονομία

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Κωστόβολος από τη ΔΕΗ

admin

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Brown Hotels

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Πράσινο φως στις τροποποιήσεις όρων του ομολογιακού

admin

Attica Bank: Με αναλογία 3,51 νέες μετοχές για κάθε μια παλιά η ΑΜΚ των 473,3 εκατ. ευρώ

admin

Συνεργασία Ιασώ-Ευρωπαϊκή Πίστη: Ασφάλιση χωρίς κόστος στα νεογέννητα

admin

Douleutaras: Εγγύηση επιστροφής χρημάτων για οικιακές εργασίες έως €10.000

admin

Κέρδισε πόντους μετά την πανδημία το ελληνικό παιχνίδι

admin