Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Θα είχα αποσυρθεί αν μου είχε πει η Αχτσιόγλου «ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω»»

Τις σκέψεις του μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις δεκάδων στελεχών και βουλευτών έκανε γνωστές ο Στέφανος Κασσελάκης.

Γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και την αποχώρηση της τάσης Αχτσιόγλου, που αφήνουν την αξιωματική αντιπολίτευση με 36 βουλευτές.

«Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα. Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος. Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση».

Η πρώτη μεταπολιτική διάσπαση

Όπως αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αποχώρηση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου μαζί με άλλους 8 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η «πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας», τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα έγιναν «διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές».

«Θα είχα κάνει πίσω»

Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι αν του είχε ζητήσει η Έφη Αχτσιόγλου προεκλογικά τη θέση του προέδρου γιατί αλλιώς θα αποχωρούσε, θα είχε αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα.

«Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει ‘‘αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω’’, θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας».

«Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος» συμπληρώνει ο κ. Κασσελάκης.

Η παρακαταθήκη του Τσίπρα

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του».

Όπως σημειώνει, μια σύγχρονη Αριστερά θα πρέπει να σέβεται το παρελθόν της, να είναι περήφανη για την κυβερνητική θητεία της, αλλά δεν διστάζει και να αναγνωρίσει λάθη.

«Για μια Σύγχρονη Αριστερά με ανθρώπους που είναι εδώ όχι γιατί ξέμειναν εδώ, αλλά γιατί θέλουν να ανήκουν εδώ και να αγωνίζονται εδώ. Για μια Σύγχρονη Αριστερά της ανανέωσης, των νέων στελεχών που θα ξεπηδήσουν μέσα από την ίδια την κοινωνία, χωρίς να περνούν το face control κάποιων δήθεν ιδιοκτητών. Για μια Σύγχρονη Αριστερά ενωμένη – μια γροθιά. Με όλα τα δάχτυλα ίσα. Σύγχρονη Αριστερά πραγματική» προσθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του, καταλήγοντας πως «η ενότητα αρχίζει τώρα. Γιατί η ενότητα είστε εσείς».

Related posts

11+1 πονοκέφαλοι για τον Ανδρουλάκη

admin

Ρίχτηκαν καλώδια ανοικτά της Κρήτης

admin

Αριστερά και εθνικά θέματα, μια δύσκολη εξίσωση

admin

ΠΑΣΟΚ: Με τις ευλογίες της κυβέρνησης η ακρίβεια στα τρόφιμα

admin

Κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών

admin

Πίσω από τις καμερες

admin

Χαράλαμπος Λαλούσης: Ενας στρατηγός στο Προστασίας του Πολίτη

admin

Στόχος το 3% αλλιώς δεν κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές, διαμηνύει ο Λοβέρδος

admin

Σφοδρή αντίδραση Σαμαρά στην τροπολογία για το μεταναστευτικό – «Να την αποσύρει η κυβέρνηση»

admin