Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος το 3% αλλιώς δεν κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές, διαμηνύει ο Λοβέρδος

Τον φιλόδοξο στόχο του 3% στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το νέο του κόμμα «Δημοκράτες» που ανακοίνωσε χθες Δευτέρα από τον Έβρο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Σε περίπτωση που δεν κατακτήσουν το πολυπόθητο 3% οι «Δημοκράτες» ο Ανδρέας Λοβέρδος διαμήνυσε ότι δεν θα κατέβουν σαν σχηματισμός στις εθνικές εκλογές. «Μας ενδιαφέρει το 3% των Ευρωεκλογών. Αν πετύχουμε τον στόχο μας θα κατέβουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν όχι σημαίνει πως οι πολίτες μου είπαν όχι οριστικά», υπογράμμισε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως ανακοίνωσε το νέο του κόμμα από τον Έβρο, με αφορμή την «εισβολή αποκλείστηκε στα σύνορα της Ευρώπης τo 2020». Όπως είπε, οι ακριτικές περιοχές της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης, αναφέροντας ότι ήταν «ο μόνος βουλευτής που υποστήριξε τη συνεργασία στρατού και αστυνομίας».

Σε ερώτηση σχετικά με το σε ποιον χώρο θα κινηθεί η παράταξή του, απάντησε πως θα κινηθεί στο Κέντρο. «Ούτε Κεντροδεξιά, ούτε Κεντροαριστερά, μόνο στον χώρο του Κέντρου», τόνισε.

Έκανε λόγο για συνειδητή αποφυγή του πράσινου χρώματος, καθώς δεν ήθελε να δημιουργηθεί… βεντέτα. «Έχω περάσει τις βασικές δεκαετίες της ζωής μου στον χώρο του ΠΑΣΟΚ», είπε τονίζοντας ότι το κόκκινο χρώμα που επέλεξε σηματοδοτεί τη λαϊκότητα του κόμματος. «Μπορώ να συνδυάσω το πατριωτικό με το μεταρρυθμιστικό», υποστήριξε

«Το ΠΑΣΟΚ κινείται προς την Αριστερά, στοχεύουμε σε πολίτες που ψηφίζουν ΝΔ»

Υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του, τους τελευταίους μήνες αφήνει τον χώρο του Κέντρου στη Νέα Δημοκρατία. Με αυτά που λένε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την επιστολική ψήφο, έχουν αφήσει ένα κενό το οποίο προσπαθούμε να καλύψουμε».

Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κινείται προς την Αριστερά. «Εμείς στοχεύουμε στην απογοήτευση των πολιτών που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έχουν άλλον να ψηφίσουν», επισήμανε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών και τη σύμβαση «717». Τόνισε πως ο ίδιος πιστεύει στην αξιολόγηση και διερωτήθηκε αν αξιολογήθηκε ο σταθμάρχης της Λάρισας την τετραετία 2019-2023, κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Λένε, ψηφίζουν νόμους αλλά δεν κάνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν έγινε ποτέ συζήτηση για να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε πως δεν έγινε ποτέ επίσημη συζήτηση. «Πέρα από τον κύριο Βορίδη και τον κύριο Γεωργιάδη που μίλησαν δημόσια, με προσέγγισαν 5-6 υπουργοί τα ονόματα των οποίων δεν θέλω να αναφέρω. Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω», υποστήριξε.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που λέει αλλά δεν κάνει»

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση πράττει και θετικά πράγματα, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος δεν διστάζει να πει ναι αν γίνει κάτι καλό. «Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπα ναι. Αλλά όχι κάθε πολυκατοικία να είναι και ένα πανεπιστήμιο. Το συγκεκριμένο θέμα δεν το έχει αναδείξει ως όφειλε ο πολίτικός διάλογος», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τέλος, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως κρίθηκε θετικά από τους πολίτες στις εκλογές. «Έχουμε μια κυβέρνηση που λέει αλλά δεν κάνει. Θέλω να ακούσει ο πολίτης τη φωνή της κοινωνικής λογικής. Αυτήν πρεσβεύω», κατέληξε.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Μπορεί ο Μητσοτάκης να δηλώσει ότι δεν είχε τίποτα εύφλεκτο η εμπορική αμαξοστοιχία;

admin

Χάρης Δούκας: «Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας»

admin

Βουλή: Υπερψήφισαν την Εξεταστική για τα Τέμπη

admin

Βουλευτής της «Νίκης»… συνιστά προσοχή αυτές τις μέρες: «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως και βγαίνουν οι καλικάντζαροι»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας»

admin

Τσαβούσογλου: Ταπείνωσε τον εαυτό του ο Μητσοτάκης – Εκλιπαρούσε στο Κογκρέσο να μη μας δώσουν μαχητικά

admin

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Στα ύψη η αντιπαράθεση στη Βουλή – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή

admin

ΚΥΣΕΑ: Ποιοι αναλαμβάνουν τις καίριες θέσεις σε Στρατό, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία

admin

Αμυντικός αναλυτής για Τουρκία – «Έχει πρόβλημα, δεν έχει αεράμυνα»

admin