Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν ούτε η Έλενα, ούτε ο ναύαρχος, ούτε ο Όθωνας για να μπω στη Βουλή

Μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις των δύο εκ των τριών βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου και Έλενας Ακρίτα, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, θέση πήρε και ο ίδιος. 

«Δεν θέλω ούτε η Έλενα (Ακρίτα), ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης), ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν. Αυτό που θα ζητήσω  αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουμε  όλοι μαζί στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι για να μπορέσει να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς είναι πάντα καλύτερο ο αρχηγός του κόμματος να είναι και βουλευτής, απαιτείται να παραιτηθούν ένας/μία βουλευτής Επικρατείας, αλλά και όλοι οι επιλαχόντες από τις θέσεις 4-8 του ψηφοδελτίου, που προηγούνται στη σειρά έναντι του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν στην ένατη θέση.

Τόσο ο Όθωνας Ηλιόπουλος, όσο και η Έλενα Ακρίτα, λοιπόν – καθώς ο Ευάγγελος Αποστολάκης, παρότι συχνά βρέθηκε στο πλευρό του κ. Κασσελάκη, δεν έχει ανοίξει τα «χαρτιά» του για το θέμα – έβαλαν «φρένο» στα όποια σενάρια παραίτησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο.

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας», δήλωσε ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Και προσέθεσε: «Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη, που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω, αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας».

«Να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του»

Δεν θα παραδώσουν την έδρα τους στη Βουλή Ηλιόπουλος και Ακρίτα

«Όχι» και από την Ακρίτα

Ανάλογες ήταν οι δηλώσεις και της Έλενας Ακρίτα, η οποία, να σημειωθεί, αποφάσισε να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, παρότι στήριξε αρχικά την Έφη Αχτσιόγλου.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους, έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαβθιμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του», είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα στο Action 24, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της.

«Σφίγγα» ο ναύαρχος

Μετά τα δύο «όχι» από Ηλιόπουλο και Ακρίτα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι θα πράξει ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έχει σταθεί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Αποστολάκης είχε απαντήσει πρόσφατα σε ερώτηση για το ποιος θα εκπροσωπήσει στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής.

Όπως είχε πει, «δεν έχει φτάσει σε σημείο να συζητηθεί κάτι τέτοιο», ενώ σημείωσε πως είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ίδιος.

«Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση αλλά λύσεις υπάρχουν, θα βρεθεί κάποια», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Related posts

Ο Πολάκης στον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας

admin

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Ποιος είναι ο «αυτοδιοικητικός» που καταλαμβάνει την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

admin

Μητσοτάκης: Ο πήχης της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι ζήτησε από τους βουλευτές

admin

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι 5 εκλεκτοί Κασσελάκη που συμπληρώνουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Παφίλης για φωτιές: Για άλλη μία φορά… στο ίδιο έγκλημα θεατές

admin

Οι απειλές Ερντογάν, το αυστηρό μήνυμα της Αθήνας και ο ρόλος των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά

admin

Στην ΑΔΑΕ ο Ανδρουλάκης – «Ανοίγω το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στο 10,7% η συμμετοχή – Μειωμένη σε σχέση με τον α’ γύρο

admin

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Φτάνουν τις 100 οι αγωγές για την υπόθεση των email

admin